Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην προσπάθειά του να βοηθήσει συμπολίτες μας που βρίσκονται σε αδυναμία, καλύπτοντας τους βασικές ανάγκες σε φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό, ανακοινώνει την έναρξη των αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου. 
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Κοινωνικό Φαρμακείο (28ης Οκτωβρίου 7 - κτίριο ΕΙΝ), από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 07:00 – 15:00 και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:...

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας
5. Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης ή του εκκαθαριστικού
6. Γνωμάτευση ιατρού με την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή (ιατρική συνταγή)
7. Βιβλιάριο πρόσφατου ασφαλιστικού φορέα
8. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο κατά περίπτωση.
Δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι άτομα που διαμένουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών 3ων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ κλπ.) ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνή προστασία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Φαρμακείου 2665024245.