Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Το πανεπιστήμιο ζητάει νέα φοιτητική εστία με 100 δωμάτια

Με μία συγκεκριμένη πρόταση και την οικοδομική άδεια ανά χείρας οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην Αθήνα για μία σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και του θέματος που έχει προκύψει στην επικαιρότητα με την αναζήτηση φοιτητικής στέγης για πρωτοετείς και όχι μόνο φοιτητές.
Η επίλυση του ζητήματος δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι όπως ανέφερε ο πρύτανης Γ. Καψάλης υπάρχουν...
διαθέσιμα δωμάτια και σε ξενοδοχεία, αλλά και στις φοιτητικές εστίες, με την ανταπόκριση όμως των ενδιαφερομένων φοιτητών να είναι ελάχιστη… Παρόλα αυτά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έδωσε παράταση μίας ημέρας στη χρονική προθεσμία που είχε θέσει για την διαδικασία αναζήτησης δωματίων σε ξενοδοχεία. Η προθεσμία αυτή λήγει σήμερα Τετάρτη, αν και οι πιθανότητες να προκύψουν επιπλέον δωμάτια είναι απειροελάχιστες. Ο κ. Καψάλης σε δηλώσεις του εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα για να μη χρειαστεί κανείς φοιτητής να εγκαταλείψει τις σπουδές του γι’ αυτόν τον λόγο. Στάθηκε όμως στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και στην πρόταση για την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών. Η οικοδομική άδεια έχει ήδη εκδοθεί και ο σχεδιασμός προβλέπει την ανέγερση φοιτητικής εστίας 100 περίπου δωματίων, σε χώρο εντός της πανεπιστημιούπολης. Το κρίσιμο ζητούμενο βέβαια είναι η χρηματοδότηση με τις πρυτανικές αρχές να επικεντρώνουν την προσπάθειά τους στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας επισημαίνοντας πως οι πρυτανικές αρχές διαχρονικά έχουν αντιμετωπίσει με σωστό σχεδιασμό τα ζητήματα σίτισης και στέγασης των φοιτητών. «Κανείς όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος. Η πολιτεία δε γίνεται να είναι απούσα και να περιμένουν όλοι από την αυτοδιοίκηση και από το πανεπιστήμιο να είναι οι μόνοι που κρατούν υπεύθυνη στάση», τόνισε ο κ. Μπέγκας.