Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τα ναρκωτικά πνίγουν την Ήπειρο!

Ι.Χ. φορτωμένο με 32 κιλά χασίς εντοπίστηκε στην Ιόνια και συνελήφθησαν οι δύο μεταφορείς Στο υπνοδωμάτιο (!) και στην αυλή του σπιτιού του, ημεδαπός καλλιεργούσε κάνναβη σε χωριό του Δήμου Ζηρού
Μάχη μέχρι εσχάτων δίνουν οι αστυνομικοί της Ηπείρου κατά της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, τα οποία φτάνουν στη χώρα μας, από την γειτονική Αλβανία, με τα τσουβάλια! Και δεν είναι μόνο οι Αλβανοί μεταφορείς, που με κάθε τρόπο επιχειρούν να περάσουν κυρίως χασίς, από τα σύνορα και στη συνέχεια να το διοχετεύσουν στο εσωτερικό της χώρας.
Προστίθενται Έλληνες και...
αλλοδαποί «καλλιεργητές» που προσπαθούν ακόμη και στο σπίτι τους να παράξουν τη δική τους σοδειά για να την πουλήσουν στη συνέχεια στις διάφορες «πιάτσες», αλλά και εκείνοι που εμπορεύονται σκληρά ναρκωτικά (κοκαϊνη – ηρωίνη), τα οποία αποφέρουν και μεγαλύτερα κέρδη.
Παρά τις συνεχείς εξιχνιάσεις υποθέσεων όλων των ειδών και μόνο απ’ όσα γίνονται γνωστά (σίγουρα υπάρχουν και πολλές ποσότητες που τελικά καταφέρνουν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό), δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι τα ναρκωτικά «πνίγουν» την Ήπειρο. Μάλιστα πολλές φορές οδηγούν ακόμη και στο έγκλημα. Χαρακτηριστική περίπτωση η προ ημερών καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη από το Δικαστήριο Κέρκυρας δυο ατόμων που για αλισβερίσι ναρκωτικών προέβησαν στην αποτρόπαια δολοφονία ενός 26χρονου Αλβανού (λεπτομέρειες σε διπλανή στήλη). 
Με δεδομένο την υπάρχουσα κατάσταση, μόνο εάν φυλάσσονταν καλύτερα τα σύνορα, ίσως λιγόστευαν οι μεγάλες ποσότητες χασίς, οπότε οι Αρχές θα επικεντρώνονταν περισσότερο στην καταπολέμηση των εγχώριων «καλλιεργητών», αλλά και στους εμπόρους που διακινούν τον «λευκό» θάνατο! 


Προτιμούν την Ιόνια!

Ένα Ι.Χ. γεμάτο χασίς, εντοπίστηκε στην Ιόνια Οδό, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι διακινητές προτιμούν τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για να μεταφέρουν πιο γρήγορα το εμπόρευμα στον τελικό προορισμό του. 
Βέβαια, μετά και τη δεύτερη σύλληψη, οι επίδοξοι μεταφορείς ίσως αναθεωρήσουν και κάνουν τα δρομολόγια από την παλιά Εθνική Οδό, που θεωρητικά είναι και πιο εύκολο να διαφύγουν εάν πέσουν σε αστυνομικό μπλόκο, κάτι που σαφώς δύσκολα συμβαίνει όταν κινούνται σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.  
Αλλοδαποί διακινητές λοιπόν, οι οποίοι μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ναρκωτικές ουσίες, συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας στην Ιόνια Οδό (περιοχή Αγίου Δημητρίου Άρτας).
Ειδικότερα,  οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δυο 22χρονοι Αλβανοί (άνδρας – γυναίκα) με κατεύθυνση το Αντίρριο. Μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στην ταπετσαρία και στο αμάξωμα του οχήματος 38 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 32 κιλών και 275 γραμμαρίων.


Καλλιεργούσε σπίτι του! 

Σε άλλη υπόθεση, συνελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός σε χωριό του Δήμου Ζηρού Πρέβεζας, γιατί   μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν: 
• σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού 2 δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ύψους  1,1 και 0,9 μέτρων περίπου, καθώς και εξοπλισμός τεχνητού φωτισμού για ανάπτυξη φυτών σε κλειστό χώρο,
• σε διάφορους χώρους του σπιτιού 219 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 475 γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων κάνναβης,
• στον προαύλιο χώρο του σπιτιού 5 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 0,9 έως 1,3 μέτρων.

Τα δύο παραπάνω περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων της προηγούμενης εβδομάδας (21 κιλά χασίς σε Ι.Χ. μετά από καταδίωξη στην Ιόνια Οδό, «αδέσποτα» δέματα με 18 κιλά χασίς σε δασώδη περιοχή στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ηρωίνη και κοκαϊνη που ζευγάρι αλλοδαπών θα διοχέτευε στα Γιάνεννα) και αποδεικνύουν ότι η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, ενισχύοντας το έργο της ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου, η οποία είναι βέβαιο ότι θα γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική.