Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Σκάβουν πιο βαθιά για το χρυσό των Ναζί

(6 ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Εξερευνήθηκαν στην περιοχή περίπου 3,5 στρεμ.
Μπορεί τα πρώτα ευρήματα που έφερε στην επιφάνεια η ερευνητική ομάδα που ψάχνει το χρυσό, να ήταν πορσελάνη και ατσάλι, οι επικεφαλής όμως της ανασκαφής δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν.
Στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα 35 άτομα, ενώ δουλεύουν 64 εργάτες.
Η πρώτη ουσιαστικά ανασκαφή άρχισε στα τέλη του Αυγούστου, μετά από άδεια την οποία έλαβε η ερευνητική ομάδα. 
Ο Αντρέας...
Ρίχτερ και ο Ράιοτρ Κέπερ (επικεφαλής αυτής της ανασκαφής), έχουν ενδείξεις εδώ και έναν περίπου χρόνο πως σε ένα σημείο των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών μεταξύ των πόλεων, Βρότσλαβ και Βάλτζμπριχ στην Πολωνία είναι θαμμένο ένα τρένο που μετέφερε τόνους χρυσού.
Σχετικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες έχει δημοσιεύσει η ηλεκτρονική εφημερίδα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξερευνηθεί στην περιοχή περίπου 3.500 τμ. 
Μέχρι στιγμής, έχουν εξερευνηθεί στην περιοχή περίπου 3.500 τμ. Αν και η ανασκαφή προσωρινά σταμάτησε, οι επικεφαλής περιμένουν νέα άδεια προκειμένου να σκάψουν βαθύτερα και σε διαφορετικά σημεία. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν: «Oι πληροφορίες μας και η έρευνά μας δεν θα πέσει έξω. Θα βρούμε το χρυσό τρένο».
Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τον προσδιορισμό της τοποθεσίας του μυθικού τρένου των Ναζί το οποίο στο άκουσμα της ποσότητας του χρυσού που μετέφερε προκαλεί φρενίτιδα. Ο θρύλος αναφέρει πως υπήρχαν αμαξοστοιχίες γεμάτες με χρυσό και κοσμήματα, οι οποίες κατευθύνονταν στο Βερολίνο προς τα τέλη του πολέμου.
Πέρυσι τον Αύγουστο, οι συγκεκριμένοι ερασιτέχνες κυνηγοί θησαυρών, αξιοποίησαν ραντάρ και εντόπισαν θαμμένα βαγόνια τρένων που –εκτός από τον θησαυρό– ,όπως ισχυρίζονται περιέχουν και πειραματικά πρωτότυπα οπλικών συστημάτων, τα οποία οι ναζί δεν ήθελαν να πέσουν στα χέρια του Κόκκινου Στρατού.
Η ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο καταγράφονται όλες οι ενέργειες μέχρι σήμερα:
Χρήστος Μαζάνης 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ