Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Τηλεοπτικό σήμα σε όλα τα χωριά της Ηπείρου υποσχέθηκε ο υπουργός κ. Ν. Παππάς

Μέσα στην εβδομάδα σε όλους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάλυψης από την digea θα καθοριστούν οι περιοχές που δεν πιάνουν τα ελεύθερα κανάλια
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, από την περιοχή της Γλυκής του Δήμου Σουλίου, την οποία επισκέφθηκε, ανακοίνωσε ότι θα σταλεί εντός της εβδομάδας επιστολή σε όλους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάλυψης από την DIGEA, ώστε να καθοριστούν οι περιοχές που δεν πιάνουν τα ελεύθερα κανάλια.
Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να...
προμηθευτούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα, ώστε να μπορούν να απολαύσουν χωρίς εμπόδια το αγαθό της ελεύθερης τηλεόρασης.Επίσης ανέφερε ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το rural broadband, το οποίο είναι ένα έργο για την παροχή ίντερνετ σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπήρχε δίκτυο.

Στη Θεσπρωτία το έργο αφορά 80 χωριά. Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, και των τριών Δήμων του Νομού, να έχουν εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ και στα ελεύθερα κανάλια της τηλεόρασης, βγαίνοντας οριστικά από την ιδιότυπη απομόνωση στην οποία βρίσκονται.