Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Κώστας Τασούλας: «Το μοντέλο ανάπτυξης του Μετσόβου είναι και σήμερα άξιο μίμησης»

Για το Μέτσοβο «Δείτε πώς είναι και πώς ανθεί παρά τα προβλήματα μια ορεινή κωμόπολη χάρη σε πράξεις ενός σπουδαίου πολιτικού και στην εργατικότητα μιας νοικοκυρεμένης κοινωνίας. Η συνταγή συνεπώς και για τη χώρα δεν είναι ούτε μαγική, ούτε μυστική»
«Μια καλή διακυβέρνηση προετοιμάζεται από μια σωστή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Γι’ αυτό, όλη η σοβαρή κυβερνητική προεργασία που κάνει η Νέα Δημοκρατία σε όλη την Ελλάδα αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματικότερη άσκηση των κυβερνητικών ευθυνών μετά τις εκλογές που συντομότερα, ή αργότερα τελικά θα πραγματοποιηθούν. 

Η 3η Συνδιάσκεψη των στελεχών των Ειδικών...
Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ) της ΝΔ, που γίνεται εδώ στα Ιωάννινα, στο Μέτσοβο, αλλά και το Προσυνέδριο που θα ακολουθήσει σύντομα, δίνουν το μέτρο της μεγάλης σημασίας που αποδίδει το κόμμα μας στην Ήπειρο αλλά και στα Ιωάννινα ειδικότερα. Συγχρόνως όμως δίνει και το μέτρο της συμμετοχής της βάσης και της κοινωνίας στην οριστική διαμόρφωση του προγράμματός μας με το οποίο θα ζητήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού, αλλά και το οποίο θα κληθούμε εν συνεχεία να εφαρμόσουμε για να βγάλουμε επιτέλους τη χώρα απ’την πολυετή κρίση που έχει υποβαθμίσει τα πάντα».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας στην ομιλία του το Σάββατο στην κατάμεστη αίθουσα “Ε. Αβέρωφ” του ξενοδοχείου Grand Forest στο Μέτσοβο κατά τη διάρκεια των εργασιών της 3ης Συνδιάσκεψης των στελεχών ΕΚΟ της ΝΔ.
Ο κ. Τασούλας αφού καλωσόρισε τους συνέδρους στα Ιωάννινα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ε. Αβέρωφ, ο οποίος και το 1982, ως Πρόεδρος της ΝΔ, είχε ιδρύσει και είχε υποστηρίξει τις ΕΚΟ, αναφέρθηκε στο πραγματικό δίλημμα της πολιτικής αναμετρήσεως που διεξάγεται σήμερα στη χώρα και που είναι είτε η εδραίωση μιας Ελλάδος που να σέρνεται διαρκώς, όπως συμβαίνει σήμερα, είτε η οικοδόμηση μιας Ελλάδος που βγαίνει αποφασιστικά από την κρίση και εδραιώνεται ως κανονική Ευρωπαϊκή χώρα.
«Ποιά είναι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από εδώ και πέρα; Μέτρα 7 δις ευρώ περιμένουν τους Έλληνες για το 2018-2020. Μέτρα ψηφισμένα, μέτρα προκαταβολικά για χρόνια που ξεφεύγουν από τη θητεία της παρούσης κυβέρνησης, και πλήττουν κυρίως τα ευρύτερα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα, και αποτελούν το κόστος μιας ιδεοληπτικής και αποτυχημένης πολιτικής που αγνόησε τις θυσίες του ελληνικού λαού μέχρι το 2014, προκαλώντας νέες αχρείαστες, αλλά και απομακρύνοντας τη χώρα από τον ευδιάκριτο του 2014 στόχο της ανάκαμψης.
Και ποιά είναι η κυβερνητική αντίδραση σε όλα αυτά; Επικοινωνιακές προσπάθειες μάταιες για να αποπροσανατολισθεί ο λαός από την παρακμή που εξαπλώνεται. Πτήση του πρωθυπουργού με πολεμικό αεροσκάφος τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση περικόπτει δραστικά τις αποδοχές των ιπταμένων, νομοσχέδιο για τη χρήση της κάνναβης τη στιγμή που οι αποφυλακίσεις εξ αιτίας του νόμου Παρασκευόπουλου φθάνουν από το 2015 τις 12.500 μεταξύ των οποίων χιλιάδες καταδικασμένοι για κακουργήματα, ανεύθυνη διαχείριση του προβλήματος της ταυτότητας φύλου την ίδια στιγμή που το επίδομα θέρμανσης φθάνει στο 25% όσου κατεβάλετο το 2014, την ίδια στιγμή που οι αντικειμενικές αξίες δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις αξίες της αγοράς, γιατί δεν υπάρχουν πια συναλλαγές ακινήτων ώστε να προκύπτουν οι αξίες της αγοράς, την ίδια στιγμή που το φοιτητικό επίδομα περιορίζεται και μάλιστα αναδρομικά, ή που δεν δίνονται νέες εκτάσεις για αμπελουργικές δραστηριότητες.
Τα πραγματικά προβλήματα δηλαδή όχι μόνο δε λύνονται, αλλά διαρκώς χειροτερεύουν, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιστρατεύει την “τεχνολογία της πολιτικής”, δηλαδή διχαστικά ή επικοινωνιακά τεχνάσματα για να συγκρατήσει, όσο μπορεί, το εκλογικό της ακροατήριο.
Εδώ στο Μέτσοβο ήρθατε στο προπύργιο, όχι της τεχνολογίας, αλλά της “τέχνης της πολιτικής”, δηλαδή της δημιουργίας και του έργου, κι όχι της κούφιας πολιτικής αυτοδιαφήμισης που σήμερα κατά κόρον χρησιμοποιείται. Θα δείτε πώς είναι και πώς ανθεί παρά τα προβλήματα μια ορεινή κωμόπολη χάρη σε πράξεις ενός σπουδαίου πολιτικού και στην εργατικότητα μιας νοικοκυρεμένης κοινωνίας. Η συνταγή συνεπώς και για τη χώρα δεν είναι ούτε μαγική, ούτε μυστική! Είναι γνωστή και δοκιμασμένη! Με έργο, ενότητα και θετική ανταπόκριση του λαού μας που θα εμπνευσθεί από το μήνυμα μιας νέας και υπεύθυνης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνησης, η χώρα μας δικαιούται και μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Σε αυτό τον αγώνα η συμβολή σας μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστική», κατέληξε ο κ. Τασούλας.