Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τι είπε στα Γιάννενα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Η νέα ανανεωμένη ηγεσία του κέντρου θα έχει σχέση κυρίως με το μέλλον και όχι με το παρελθόν τόνισε σε δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Γιάννενα όπου πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία. «Τα προβλήματα θέλουν ενώσεις και συνεννοήσεις. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι αν ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στις επικείμενες εκλογές «θα έχουμε...
μια θετική έκρηξη». Απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε : 

Για το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής:
«Πιστεύω ότι στις 12 Νοεμβρίου θα ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Αυτός είναι ο αγώνας μου και γι' αυτό γυρνάω όλη την Ελλάδα. Αν λοιπόν συμβεί αυτό είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια θετική αλλαγή, μια θετική έκρηξη και το κέντρο θα αποκτήσει μια ανανεωμένη ηγεσία που θα έχει σχέση κυρίως με το μέλλον και όχι με το παρελθόν».
Για το αν ο κόσμος του Ποταμιού είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο νέο ενιαίο προοδευτικό φορέα:
«Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών μας, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που με ακολούθησαν στην προηγούμενη δύσκολη πορεία είναι αυτή τη στιγμή μαζί μας στη μάχη για την ηγεσία του κέντρου. Έχεις δίκιο να υπαινίσσεσαι ότι εμείς επειδή δεν έχουμε αυστηρό κομματικό πρωτόκολλο μπαίνουμε στη μάχη με μια μικρή καθυστέρηση, αλλά μπήκαμε τελικά στη μάχη και όλοι μαζί θα τη δώσουμε. Ο κόσμος του Ποταμιού γνωρίζει ότι για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Ρίξαμε πολύ καινούργιο νερό με το Ποτάμι. Θέλουμε ακόμη περισσότερο γιατί τα προβλήματα θέλουν ενώσεις και συνεννοήσεις. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό προσπαθώ να κάνω. Θα είναι δραματικό αν συμμετέχουν κάτω από 100.000 στις εκλογές. Θα είναι προβληματικό, και θα σημαίνει ότι θα έχουμε αποτύχει. Πιστεύω όμως ότι αν πάνε τα πράγματα όπως τα βλέπω ότι μπορεί να πάνε, θα συμμετέχουν πάνω από 200.000 πολίτες».
Για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα:
«Αλίμονο εάν δεν υπήρχαν υγιείς αντιπαραθέσεις. Μεταξύ μας έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια θέματα και γι' αυτό ακριβώς κατεβαίνουμε ξεχωριστά ο καθένας για την διεκδίκηση της αρχηγίας του κέντρου. Έχουμε λοιπόν διαφορετικές απόψεις με την κυρία Γεννηματά, όπως και με τους άλλους υποψήφιους, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να συνεννοούμαστε στα μεγάλα θέματα, να δώσουμε τα χέρια για αυτή τη μάχη που θα δοθεί στις 12 Νοέμβρη και τελικά να συνυπάρξουμε σε ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα. Κανείς από εμάς, εννοώ από αυτούς που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, δεν θα είναι απών την επόμενη ημέρα και αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα».
Για το αν η Ελλάδα που παράγει – οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες- μπορεί να σώσει τη χώρα:
«Πήγα στο Ζάππειο για να δω τους Έλληνες μικροζυθοποιούς, τους Έλληνες παραγωγούς. Πήγα στην Λάρισα και συνάντησα παραγωγούς, υγιείς συνεταιρισμούς, οι οποίοι βάζουν μια σφραγίδα δημιουργικότητας στην οικονομία. Αυτούς θέλουμε. Τα μεγάλα έργα και οι πολύ μεγάλες επενδύσεις προφανώς και είναι απαραίτητες, αλλά για να ανακάμψει η χώρα χρειάζεται να πάμε στον παραγωγό, στον δημιουργό. Εάν αυτοί δεν συνασπιστούν, εάν αυτοί δεν βοηθηθούν, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά για την ελληνική οικονομία».