Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

"Χρυσοθήρες" έψαχναν για λίρες με 2 ειδικούς ανιχνευτές μετάλλου

(ΒΙΝΤΕΟ) Τους συνέλαβαν αργότερα, αλλά λίρες δεν είχαν μαζί τους
Να «ψαρέψουν» χρυσές λίρες με δυο ανιχνευτές μετάλλου προσπαθούσαν δυο επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» και μία γυναίκα που είχαν βγει για κυνήγι θησαυρών σε μια δασική περιοχή των Ιωαννίνων.
Όμως λίγες ώρες αργότερα τους πέρασαν χειροπέδες αφού οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί πληροφορίες σχετικά με την παράνομη δραστηριότητά τους. 
Σκηνικό βγαλμένο από ταινία στήθηκε στις Καρυές (Μεταμόρφωση) όταν...
δύο άνδρες και μία γυναίκα, με τον ανιχνευτή μετάλλων στο πότρ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, έχοντας τελειώσει από το «κυνήγι» του κρυμμένου θησαυρού με λίρες, κοντά στο χωριό Βασιλικό Πωγωνίου, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων που είχαν σχετικές πληροφορίες.
Έτσι τους έπιασαν «στα πράσα» και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για παράνομη διενέργεια ανασκαφών και συγκεκριμένα για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Στην κατοχή των συλληφθέντων (δύο άνδρες 58 και 37 ετών και μία 33χρονη γυναίκα), δεν βρέθηκαν λίρες, όμως βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΩΝ