Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Γόνιμος διάλογος με συμπολίτες και φορείς στις Δημοτικές Ενότητες της Άρτας

Συναντήσεις στις 4 έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και οι Αντιδήμαρχοι. Οι συναντήσεις  πραγματοποιήθηκαν σε Ανέζα (Δ.Ε. Αμβρακικού), Αμμότοπο (Δ.Ε. Ξηροβουνίου), Γραμμενίτσα (Δ.Ε. Βλαχέρνας) και Φιλοθέη (Δ.Ε. Φιλοθέης) και έγιναν στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει η Δημοτική Αρχή με...
τους συμπολίτες, με στόχο την ενημέρωση του έργου που πραγματοποιείται από το Δήμο, την κατάθεση προτάσεων για βελτίωση της καθημερινότητας και με στόχο την ενημέρωση για τον προγραμματισμό νέων έργων και παρεμβάσεων.

Οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Χαρακλιάς, Μιχάλης Βλάχος, Άννα Κουτρούμπα και Γιώργος Πανέτας αναφέρθηκαν αναλυτικά στα θέματα των αρμοδιοτήτων τους.
Παράλληλα, στους παρευρισκομένους έγινε παρουσίαση, από την αρμόδια υπάλληλου Χριστίνα Νικολακοπούλου, του Γραφείου Επιχειρηματικότητας που έχει συστήσει ο Δήμος Αρταίων, μέσα από το οποίο μπορούν όλοι οι συμπολίτες να ενημερώνονται για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν στην περιοχή, για τα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων κάθε περιοχής και συγκεκριμένα τοπικοί σύμβουλοι, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων, εκπρόσωποι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων κάθε περιοχής που κατέθεσαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και έγινε γόνιμος διάλογος.
«Μέσα από το διάλογο ερχόμαστε σε επαφή με τους συμπολίτες μας και τους ενημερώνουμε για όσα κάνουμε, αλλά και για όσα προγραμματίζουμε. Παράλληλα, ακούμε τις απόψεις τους και τις καταγράφουμε. Μέσα από αυτή τη συμμετοχική διαδικασία ωφελημένη βγαίνει η Άρτα. Θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις και σε κάθε γειτονιά της πόλης της Άρτας, ώστε να ακούσουμε όλους τους συμπολίτες μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.