Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Κ.Τασούλας: Ράπισμα για την Κυβέρνηση οι κατεδαφίσεις στην Χειμάρα

Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σχολίασε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας σε σημερινές συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ των Ιωαννίνων.  Ο κ.Τασούλας μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Η μόνη πραγματικότητα που ισχύει και που περιμένει τον ελληνικό λαό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι πως πρέπει να πληρώσει σε φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ 8 δις Ευρώ! Και αυτά ενώ...
είναι πρωθυπουργός ο κ.Τσίπρας ο οποίος έλεγε ότι «τον ΕΝΦΙΑ δεν τον διορθώνεις, τον καταργείς»!  Σημειώνω πως όχι μόνο δεν τον κατάργησε, αλλά δεν άλλαξε ούτε τις αντικειμενικές αξίες οι οποίες πλέον εν σχέσει με τις εμπορικές είναι κατά 50% τουλάχιστον υψηλότερες!
Αυτή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Κυβέρνηση της μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης που σημειώθηκε στη χώρα μεταπολεμικά, σήμερα επιβάλει νέους φόρους, κόβει συντάξεις, νομοθετεί με ρουσφετολογικές «βροχές τροπολογιών», αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, υποσκάπτει και διαβάλει τη Δικαιοσύνη και δυστυχώς αδυνατεί να προστατεύσει τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπου τελικά οι αυθαίρετες κατεδαφίσεις σπιτιών στη Χειμάρα δεν αποσοβήθηκαν παρά το ότι το καθεστώς Ράμα είχε προϊδεάσει για αυτές προ πολλών μηνών.
Είναι όμως τόσο μειωμένο το κύρος της Ελλάδος διεθνώς, αλλά και στα Βαλκάνια που συνεχώς δεχόμαστε νέα ραπίσματα, όπως η αναγνώριση από τη Βουλγαρία πως η δήθεν μακεδονική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα των Σκοπίων!
Στο θέμα το οικονομικού ξεκληρίσματος που επιχειρείται κατά του ελληνικού στοιχείου στην Χειμάρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιορίσθηκε σε μια χλιαρή διαμαρτυρία, ενώ μπορούσε, όχι τώρα, αλλά πριν από μήνες, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή διεκδίκηση της Αλβανίας να φρενάρει αυτή την εξέλιξη.
Η έξοδος της χώρας από την κρίση, η αποκατάσταση του διεθνούς της γοήτρου και η οικονομική ανάκαμψη θα έλθει με άλλη πολιτική, μια άλλη πολιτική που επέτρεψε σε όλες τις χώρες που ήταν σε μνημόνια να τα αφήσουν πίσω και τώρα να αναπτύσσονται με θετικούς ρυθμούς και να δανείζονται από τις αγορές με 1%, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία.
Εμείς στη ΝΔ, μετά την καταστροφική εμπειρία της σημερινής Κυβέρνησης που χαράμισε χρόνο και θυσίες των Ελλήνων, μπορούμε ακολουθώντας μία οικονομική πολιτική επενδύσεων, μείωσης φορολογίας και εξοικονόμησης δαπανών να επαναφέρουμε τη χώρα σε ανοδική πορεία, κατέληξε ο κ.Τασούλας.