Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΖΑΓΟΡΙ - Σταθμός της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Το Ζαγόρι θα αποτελέσει σταθμό της εκστρατείας: «Αναπνέω», μιας πρωτοβουλίας της Novartis Hellas με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση και του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).
Η επίσκεψη στο Ζαγόρι θα προσφέρει δωρεάν σπιρομετρήσεις στους κατοίκους που δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και...
προληπτικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κο. Σπύρο Ζακυνθινό, Καθηγητή Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας «Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στην ανίχνευση και διάγνωση χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων σε πληθυσμούς χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία υποστηρίζει επιστημονικά ανάλογες δράσεις τώρα και στο προσεχές μέλλον». Φέτος η εκστρατεία «Αναπνέω» θα ταξιδέψει σε έξι διαφορετικούς ακριτικούς προορισμούς: στην Κάσο, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Καρδαμύλη, τα Ζαγοροχώρια και τη Σαμοθράκη. Η ομάδα του «Αναπνέω» με τη συνοδεία γιατρού - εκπροσώπου της ΕΠΕ θα ταξιδεύει από τον Ιούλιο ως το Νοέμβριο για να ενημερώνει και να εξετάζει τους κατοίκους αυτών των περιοχών.