Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η Όλγα Γεροβασίλη στην τελετή παράδοσης του τμήματος Αμφιλοχία - Άρτα της Ιονίας Οδού

Δηλώσεις της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στην τελετή παράδοσης οδικού τμήματος της Ιονίας Οδού
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, παρευρέθη σήμερα μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, στην τελετή παράδοσης του οδικού τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός».

Πρόκειται για ένα έργο 27 χιλιομέτρων κομβικής σημασίας, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.
Η Υπουργός, κατά την...
ειδική εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία ένα σημαντικό κομμάτι ενός μεγάλου έργου στρατηγικής σημασίας, που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις τοπικές οικονομίες, θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα ωφελήσει όλους τους έλληνες πολίτες.

»Με την ολοκλήρωση του έργου η κυβέρνηση υλοποιεί ένα χρόνιο αίτημα τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και όλων των ελλήνων πολιτών, βάζοντας τέλος στην τριτοκοσμική ταλαιπωρία που υφίσταντο για πολλά χρόνια ταξιδιώτες και επαγγελματίες.

»Πλέον οι οδηγοί θα μπορούν να διανύουν τη διαδρομή από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά. Το ταξίδι, πλέον, μέσω της Ιονίας Οδού είναι συντομότερο. Το ταξίδι, πλέον, μέσω της Ιονίας Οδού είναι ασφαλές».