Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Στη Μεγάλη Γότιστα τίμησαν την προσφορά του Λεωνίδα Παλάσκα

Μία οφειλόμενη τιμή σε έναν αξιωματικό του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, που διετέλεσε και υπουργός Ναυτικών στην κυβέρνηση Δεληγιώργη απέδωσε η μικρή κοινωνία της Μεγάλης Γότιστας του Δήμου Μετσόβου, στο σύνολό της όμως και η Ελληνική Πολιτεία.
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στην πλατεία του χωριού έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λεωνίδα Παλάσκα, με καταγωγή από τη Μεγ. Γότιστα. Τις εκδηλώσεις...
συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μετσόβου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μεγαλογοτιστινών, ο Σύλλογος Γυναικών Γότιστας και η Αδελφότητα Μεγαλογοτιστινών Αθήνας και έδωσαν το παρών οι βουλευτές Ιωαννίνων Γ. Στέφος, Μερ. Τζούφη, Κ. Τασούλας, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Καραμπίνας και πλήθος συγχωριανών.

Η ιδέα για την φιλοτέχνηση της προτομής και την απόδοση της οφειλόμενης τιμής ανήκει στον πρώην αντιστράτηγο Αντώνη Βασιλείου, η πρόταση του οποίου έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από την Ευδοκία Παπαγεωργίου, που μίλησε με συγκίνηση για την ιστορική διαδρομή του τιμώμενου προσώπου, ενώ οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας αναφέρθηκαν στην σημασία που πρέπει να αποδίδει η κοινωνία στην προσφορά ιστορικών προσωπικοτήτων.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ