Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στις Τοπικές Κοινότητες Γαβρισιών και Χίνκας

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας το σαββατοκύριακο στις Τοπικές Κοινότητες Γαβρισιών και Χίνκας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Στην κοινότητα Γαβρισιών, το πρωί του Σαββάτου τιμήθηκε η μνήμη του συνταγματάρχη  Σωτήρη Σταύρου που τον Αύγουστο του 1974 μαζί με...
άλλους Έλληνες στρατιωτικούς χάθηκαν κατά  τη δεύτερη τουρκική εισβολή  στην Κύπρο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τελέσθηκε Θεία λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σωτήρη Σταύρου παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών.

Εβδομήντα τέσσερα χρόνια  από τη θηριωδία των Γερμανών κατακτητών  στη Χίνκα και ο Δήμος Ζίτσας με τους τοπικούς φορείς τίμησε  τη μνήμη των νεκρών δημοτών του με μια σεμνή τελετή  Στον τόπο του μαρτυρίου, στο μνημείο των σφαγιασθέντων κατοίκων της Χίνκας, το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, της αντιδημάρχου Γιαννούλας Γεωργούλη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Στέφανου Μιχάλη, του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Χριστόφορου Ιωάννου, του Προέδρου  του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ιωάννη Μήτση, κατοίκων και συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.