Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μια διαγραφή στη ΝΔ με… νόημα - Καθαίρεσε Πρόεδρο της ΝΟΔΕ

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ηγεσίας του κόµµατος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ενεργοποιήσει τα στελέχη της οργάνωσης, έδειξε χαρακτηριστική αδιαφορία και αµέλησε συστηµατικά τα καθήκοντά του, αναφέρουν κομματικές πηγές
«Όταν ανοίγω τις πόρτες του κόµµατος, κανείς δεν δικαιούται να τις κλείνει», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Ν.∆., Κυριάκου Μητσοτάκη, στα µέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος την Τετάρτη, το οποίο προφανώς είχε πολλούς αποδέκτες.
«Οσοι κατέχουν κοµβικές θέσεις στη “γαλάζια” ιεραρχία δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν και να λειτουργούν διαλυτικά. Τα θετικά αποτελέσµατα των δηµοσκοπήσεων και το κλίµα νίκης για τις επόµενες εκλογές που έχει διαµορφωθεί δεν πρέπει να µας επηρεάζουν», σχολιάζουν στελέχη της Πειραιώς.  Στο άκουσµα αυτής της φράσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, πάντως, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε σίγουρα...
στο μυαλό του τον Δ. Χατζηελένη, μέχρι πρότινος πρόεδρο της ΝΟ∆Ε Β1 Αθήνας, ο οποίος, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ηγεσίας του κόµµατος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ενεργοποιήσει τα στελέχη της οργάνωσης, έδειξε χαρακτηριστική αδιαφορία και αµέλησε συστηµατικά τα καθήκοντά του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «δεν έχει συγκαλέσει εδώ και 14 µήνες ούτε µία συνεδρίαση, δεν είχε καταφέρει να ενώσει τοπικά στελέχη και δεν σεβάστηκε την κοµµατική ιεραρχία».

Με την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής ∆εοντολογίας, στην οποία παραπέµφθηκε ο κ. Χατζηελένης από τον γραµµατέα της Ν.∆., καθαιρέθηκε από τη θέση του προέδρου και ανέστειλε την ιδιότητά του ως µέλους του κόµµατος. Αυτή η κίνηση έρχεται να επιβεβαιώσει τα λόγια του κ. Μητσοτάκη ότι «όλοι αξιολογούνται και δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανέναν, πόσω µάλλον τους ψηφοφόρους που µας στηρίζουν, αλλά και εκείνους που αναμένουν από εµάς µια εναλλακτική πρόταση για να έρθουν µαζί µας».
«Το µυστικό της επιτυχίας είναι ο µόχθος, µε εργατικότητα και καθαρές κουβέντες», τόνισε από την πλευρά του ο «γαλάζιος» γραµµατέας. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να έρχεται σε µια στιγµή που η Νέα ∆ηµοκρατία ξεδιπλώνει τη νέα στρατηγική της, η οποία εστιάζει σε κινήσεις διεύρυνσης και ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της, αλλά και στη διαδικασία διαµόρφωσης του νέου προγραµµατικού λόγου της, προκειµένου να υπογραµµιστεί σε όλο το «γαλάζιο» στελεχιακό δυναµικό ότι όσοι έχουν θέσεις ευθύνης θα πρέπει να πολιτεύονται σύµφωνα µε την κεντρική γραµµή και να λειτουργούν ενισχυτικά των στόχων και της στρατηγικής της Πειραιώς.
Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τα νεοδηµοκρατικά παρασκήνια εκτιµούν ότι η διαγραφή του µεσαίου κοµµατικού στελέχους έστειλε και ένα µήνυµα στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος για περαιτέρω ενεργοποίηση της αντιπολιτευτικής τακτικής των µελών της.



Πηγή: parapolitika.gr