Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων

Η ομάδα του ΝΟΙ είναι και η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας αφού οι αθλητές των Ιωαννίνων κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς από όλα τα σωματεία της χώρας φτάνοντας τους 330 ενώ δεύτερος ήταν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με 322,5 και τρίτος ο ΟΕΑ-ΝΑΒ με 252,5. 
Ο ΟΕΑ ΝΑ Βόλου ήταν ο...
μεγάλος πρωταγωνιστής της Β΄Φάσης του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που αφορούσε στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ στη λίμνη της Καστοριάς με την οποία έπεσε η αυλαία και της φετινής κορυφαίας διοργάνωσης.


Η ομάδα της Μαγνησίας αναδείχθηκε πολυνίκης με πέντε μετάλλια (2 χρυσά , 2 ασημένια ,1 χάλκινο) ενώ πήρε την πρώτη θέση και στη βαθμολογία της συγκεκριμένης φάσης συγκεντρώνοντας 64 βαθμούς.
Μετά το τέλος και της Β΄Φάσης η ομάδα του Βόλου πέτυχε μια μοναδικά διάκριση αναδείχθηκε συνολικά πολυνίκης του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κατακτώντας την 1η θέση στον συγκεντρωτικό πίνακα των μεταλλίων με 19 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες εκ των οποίων 11 χρυσά 4 ασημένια και 4 χάλκινα. Δεύτερος ήταν ο ΝΟ Ιωαννίνων με 22 μετάλλια εκ των οποίων 10 χρυσά 10 ασημένια και 2 χάλκινα. 

Κατά την 2η και τελευταία μέρα της Β΄Φάσης του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος στη Καστοριά πραγματοποιήθηκαν επτά τελικοί στις κατηγορίες Παίδων –Κορασίδων παρουσία εκατοντάδων φίλων του αθλήματος και χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τα καιρικά φαινόμενα.