Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Eπιτυχία για το σεμινάριο «Αξιοποίηση τεχνικών ασύγχρονης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσα από το περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης Moodle»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο των είκοσι έξι (26) εβδομάδων εκπαίδευσης με θέμα: «Αξιοποίηση τεχνικών ασύγχρονης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσα από το περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης Moodle» που οργανώθηκε φέτος για τέταρτη φορά από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων διαμέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Γεωργίου Ράπτη, σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας.
Το σεμινάριο την τελευταία 4/ετία έχει...
προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης από τις περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Καστοριάς, κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 τριακόσιοι τριάντα οχτώ (338) εκπαιδευτικοί και στελέχη της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης υπέβαλαν ηλεκτρονικά την  αίτηση για τη συμμετοχή τους, με αποτέλεσμα για την επιλογή των εκπαιδευτικών να πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση όπως άλλωστε έγινε και τις προηγούμενες χρονιές που ο αριθμός των αιτούντων ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο.

Το σεμινάριο διάρκειας εκατό πενήντα (150) ωρών υλοποιήθηκε με τη “μεικτή” μέθοδο διδασκαλίας, συνδυάζοντας πέντε (5) δια ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις και είκοσι έξι (26) εβδομάδες εκπαίδευσης από απόσταση με χρήση υπολογιστή.

Για κάθε μία από τις είκοσι έξι (26) εβδομάδες εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο και την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Moodle για την πρόσβαση στο εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό τους υλικό και την υλοποίηση των ασκήσεων – δραστηριοτήτων  εμπέδωσης.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ιωαννίνων, καθώς και στο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου, τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων, το δίκτυο των εθελοντών επιμορφωτών και των βαθμολογητών, τον κ. Βασίλη Νταλούκα, Τεχνικό Υπεύθυνο στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Αχαΐας (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) και την ομάδα του, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του σεμιναρίου.

Το νέο σχολικό έτος θα γίνει προσπάθεια και από το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα στην περιφέρειά μας για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης. Επιδίωξη ολόκληρου του δικτύου είναι η εξακτίνωση, η εθελοντική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και η οργάνωση του σεμιναρίου και σε άλλες πόλεις.