Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Ψήφισμα καταγγελία των εκπαιδευτικών για τις αλλαγές στις σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων, οι αιρετοί ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, καθώς και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων, καταγγέλλουν την Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε στις 12 Ιουνίου 2017 και...
είδε το φως της δημοσιότητας την 23η Ιουνίου 2017 και αφορά τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς σχολικών μονάδων και τονίζουν σε ανακοίνωσή τους:

"Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, μετά την πρώτη προσπάθεια της εφαρμογής της αξιολόγησης μέσω της συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης, προχωρά σε νέες υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, κάνει επίθεση στις ανάγκες των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και προχωρά σε μαζικό κύμα υποβιβασμών, συμπτύξεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων, το μεγαλύτερο μετά από αυτό του 2011 της Διαμαντοπούλου.
Καταργούνται σε όλη την Ελλάδα 363 τμήματα Δημοτικών Σχολείων και 106 τμήματα Νηπιαγωγείων.
Συγκεκριμένα, στο νομό Ιωαννίνων συγχωνεύεται το σύνολο των συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων με αποτέλεσμα να χάνονται αρκετές οργανικές θέσεις, παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις – προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ιωαννίνων και Μετσόβου και τις προσπάθεις του Συλλόγου.
Καταδικάζουμε τις συγχωνεύσεις-υποβιβασμούς της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, μεταβολές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με «λογιστικά» και μόνο κριτήρια , παραβλέποντας τις εκπαιδευτικές-μαθησιακές  προτεραιότητες και δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και απαιτούμε:
Ø Να παρθούν άμεσα πίσω όλες οι υποβαθμίσεις – καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
Ø Κανένα τμήμα Νηπιαγωγείου πάνω από 15 μαθητές, κανένα τμήμα Δημοτικού Σχολείου πάνω από 20 μαθητές.
Ø Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό."