Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Σημαντικά έργα υποδομών έθεσε ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης στον Αναπλ. Υπουργό

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο είχε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στο περιθώριο της διοργάνωσης της 28ης Πανελλήνιας Γενικής Συνέλευσης των ΔΕΥΑ που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα. 
Ο Δήμαρχος έθεσε μια σειρά πολύ σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Αρταίων, ενώ...
παρέδωσε και αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε οι αγρότες της Άρτας να τύχουν επερχόμενης επιδότησης. Για το εν λόγω θέμα έχει λάβει ομόφωνη απόφαση στήριξης και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων (αρ. 155/2017), καθώς με τα επερχόμενα Σχέδια Βελτίωσης δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται στους αγρότες επιδοτήσεις, ώστε να παράγουν ενέργεια για τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων. Ο μητροπολιτικός Δήμος Αρταίων αποτελεί έναν από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα, όπου λόγω υπερκορεσμού του δικτύου της ΔΕΗ δεν δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να επιδοτηθούν, ώστε να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, με τον Δήμαρχο να ζητά από τον Υπουργό να μεριμνήσει ώστε να αρθούν τα προβλήματα που υφίστανται και να μην αποκλειστούν οι αγρότες της περιοχής μας.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης έθεσε στον κ. Φάμελλο το θέμα της έρευνας και αξιοποίησης πιθανού γεωθερμικού πεδίου που εκτείνεται και στο Δήμο Αρταίων, που αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη της Άρτας, με την εξοικονόμηση ενέργειας και την περιβαλλοντική προστασία, αλλά κυρίως με την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας
Επίσης, συζητήθηκαν:
Ø Το θέμα του έργου «Βελτιώσεις- Επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Αρταίων (Κορωνησία-Παντάνασσα-Στρογγυλή-Αμπέλια-Κορφοβούνι-Καμπή), προϋπολογισμού 2.072.040€. Πρόκειται για κατασκευή έργων που θα εκσυγχρονίσουν τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στους παραπάνω οικισμούς, οι οποίοι αντιμετωπίσουν πολύ έντονα προβλήματα υδροδότησης ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, ενώ το έργο βρίσκεται σε πλήρη ωριμότητα.
Ø Η κατασκευή αντιπυρικού δικτύου και κέντρου Δασοπροστασίας στο περιαστικό Δάσος του Λόφου Περάνθης, με σκοπό τη διατήρηση της οικολογικής αξίας του Δάσους, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ και
Ø Η μελέτη ύδρευσης Τ.Κ. Στρογγυλής Δήμου Αρταίων και Τ.Κ. Πέτρας Δήμου Ζηρού προϋπολογισμού 1.726.700€, η οποία είναι σε πλήρη ωριμότητα.
Παράλληλα, συζητήθηκαν διάφορα περιβαλλοντικά έργα και δράσεις, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει στο άμεσο μέλλον μια συνεργασία με στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων, για την προώθηση των θεμάτων που τέθηκαν στον κ. Φάμελλο.