Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Καλοκαιρινό εργαστήριο στον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στο Τσεπέλοβο

To Asfa Photo Courses σε συνεργασία με το Photometria International Photography Festival «κάνει σπίτι του» για την βδομάδα 12 -17 Αυγούστου 2017 , τον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στο Τσεπέλοβο στα Ζαγοροχώρια των Ιωαννίνων με το καλοκαιρινό εργαστήριο “Postcards from home” και εισηγήτριες την Λία Ναλμπαντίδου & την Φωτεινή Παπαχατζή.
To Asfa Photo Courses είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία που...
ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2016 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με τη διαχειριστική εποπτεία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ). Στελεχώνεται από μια ομάδα διδασκόντων της ΑΣΚΤ και εξωτερικών συνεργατών τους με σπουδές, πολυετή διδακτική εμπειρία και ερευνητικά ενδιαφέροντα πάνω στη θεωρία και την πρακτική της φωτογραφίας.

To Asfa Photo Courses σε συνεργασία με το Photometria International Photography Festival που έχει έδρα τα Ιωάννινα επιχειρούν να δώσουν μια ιδιαίτερη πνοή στον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚT στο Τσεπέλοβο και την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να συνδυάσουν την αναψυχή με την δημιουργική διαδικασία.
Στο καλοκαιρινό εργαστήριο “Postcards from home” οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν την έννοια του σπιτιού σε σχέση με τις προσωπικές τους επιλογές: η επιστροφή στο ‘πατρικό’, στο χωριό, η μετανάστευση, ο οικείος τόπος κι ο ανοίκειος, η φύση ως σπίτι κλπ. Η έννοια του σπιτιού παρέχει ένα πλαίσιο για ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών προσεγγίσεων ενώ ενθαρρύνονται ιδιαίτερα οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις.
To “Postcards from home” είναι ένα εγχείρημα που οργανώνει μια διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα που αναστοχάζεται και δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού.
Σε ποιους απευθύνεται
Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους που επιθυμούν να συνδυάσουν τη δημιουργική διαδικασία με την παραμονή τους στο Τσεπέλοβο και ότι αυτό συνεπάγεται: βόλτες στη φύση, γνωριμία με τον τόπο και τους κατοίκους του, συμμετοχή στο 3ήμερο παραδοσιακό αυθεντικό πανηγύρι.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση, ένα σύντομο κείμενο δήλωσης προθέσεων – προσδοκιών καθώς και ένα πορτφόλιο φωτογραφιών μέχρι τις 8 Ιουλίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο επισκεφθείτε τον ιστότοπο www. asfaphotocourses.gr/postcards-from-home .Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα “Postcards From Home’’ επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.postcardsfromhome.net και το facebook group @postcardsfromhome.net. Για πληροφορίες σχετικά με το Photometria International Photography Festival επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.photometria.gr.