Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Απολογισμός του τμήματος μπάσκετ του ΑΓΣΙ

Μια ακόμη αγωνιστική χρονιά έφτασε στο τέλος της και το τμήμα μπάσκετ του ΑΓΣΙ θεωρεί σκόπιμο να παρουσιάσει τα πεπραγμένα και να αξιολογηθεί η φετινή προσπάθεια των ανθρώπων του.
Συνοπτικά:
• Α' ομάδα: στην Γ' Εθνική, 6η θέση με απολογισμό 14 νίκες - 12 ήττες
• Β' ομάδα: Πρωταθλήτρια στο Γ' τοπικό και άνοδος στη Β κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ, 13 νίκες - 1 ήττα
• Εφηβικό: ημιτελικός
• Παιδικό: ημιτελικός
• Παμπαίδες (2003): Πρωταθλητής (αήττητος)
• Μίνι (2004): Τελικός 
Στις κατηγορίες παίδων και μίνι ο ΑΓΣΙ...
συμμετείχε με 3 ομάδες ανά κατηγορία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και τη χαρά της συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά των ηλικιακών πρωταθλημάτων.
Στα νεοσύστατα τμήματα των κοριτσιών ο ΑΓΣΙ συμμετείχε με τμήματα:
1. Κορασίδων
2. Παγκορασιδων (03-04): Προημιτελική φάση

Σε αριθμούς
Ο ΑΓΣΙ συμμετείχε με όλα τα τμήματα του σε περισσότερους από 150 επίσημους αγώνες, αριθμός ρεκόρ για ομάδα της ένωσης και πολύ μακρυά από τον δεύτερο.
Πραγματοποίησε 46 αποστολές εκτός έδρας για επίσημους αγώνες καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής για τα μέλη των αποστολών.
Πραγματοποίησε 14 αποστολές εκτός Ιωαννίνων με τμήματα των ακαδημιών του ΑΓΣΙ για φιλικούς αγώνες προσκεκλημένοι ομάδων με τις οποίες συνεργάζεται (ΠΑΟΚ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΤΡΙΚΑΛΑ ARIES κλπ)
Απασχόλησε στα τμήματα 12 προπονητές, οι οποίοι με την κατάρτιση, την εμπειρία και το ήθος τους συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε ο ΑΓΣΙ να είναι διαχρονικά η μεγαλύτερη αθλητική κυψέλη, πλήρως αναγνωρίσιμη σε όλη την Ελλάδα καταγράφοντας μάλιστα ρεκόρ εγγραφών στα τμήματα υποδομών.
Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης και της κακής κατάστασης των αθλητικών υποδομών στην πόλη, εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη μας, όμως το πάθος μας για το καλύτερο, η αγάπη των αθλητών μας για το άθλημα, και κύρια η εμπιστοσύνη των γονέων μας οπλίζει με δύναμη και αποφασιστικότητα για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.