Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Και στα Δερβίζιανα εγκαταστάθηκε ο Τοπικός Αστυνόμος

Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων, σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού στο πρώην Δημαρχείο Δερβιζιάνων του Δήμου Δωδώνης, όπου φιλοξενείται ο Τοπικός Αστυνόμος.
Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου εντάσσεται στο περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης και αποτελεί ουσιαστικά τον βασικό συνδετικό κρίκο της Αστυνομικής Υπηρεσίας, όπου υπάγεται διοικητικά και ανήκει...
οργανικά, με την τοπική κοινωνία.

O Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ζητώντας αν χρειαστεί τη συνδρομή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος στο οποίο υπάγεται διοικητικά. Ασκεί προανακριτικά καθήκοντα, όπως προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και προβαίνει στις άμεσες ανακριτικές πράξεις, μέχρι να επιληφθεί η αρμόδια Υπηρεσία.
Παράλληλα, ο Τοπικός Αστυνόμος αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία ενώ επιπλέον με την εφαρμογή του θεσμού δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην παραπάνω τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, αναφέρθηκαν στις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Τοπικού Αστυνόμου, ευχαρίστησαν τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υποστήριξη τους στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσαν τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης τόνισε τη σημασία του νέου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου που θα στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου, ως συνδέσμου με την τοπική κοινωνία και υπογράμμισε την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Αστυνομίας.
Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δωδώνης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, Διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ένωσης των αποστράτων καθώς και πολίτες της περιοχής.