Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Κώστας Τασούλας: «Αρνείται συστηματικά ο κ. Τόσκας να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα ασφάλειας στο Πωγώνι»

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας με αφορμή τη συνεχιζόμενη άρνηση του κ. Τόσκα να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση με θέμα τα προβλήματα φύλαξης και ασφαλείας στο Πωγώνι, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αρνείται απαράδεκτα και περιφρονητικά για μια ολόκληρη δοκιμαζόμενη περιοχή της χώρας, να...
έλθει στη Βουλή και να λάβει υπεύθυνα θέση για το σοβαρότατο ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας στην παραμεθόριο κυρίως ζώνη του Δήμου Πωγωνίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας.

Με την απαξιωτική και ανεύθυνή του στάση επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι περιορίζει το ρόλο του στο Μενίδι και στα Εξάρχεια, λησμονώντας πως έχει και την ευθύνη των απομακρυσμένων χωριών της Ελλάδος, όπως εκείνων του Νομού Ιωαννίνων που βρίσκονται πλησίον των Ελληνο-Αλβανικών συνόρων και πλήττονται από έντονη και επίμονη εγκληματικότητα.
Τόσο την Πέμπτη 22/6, όσο και την Πέμπτη 29/6 είχε προσδιοριστεί από το Προεδρείο της Βουλής η συζήτηση επίκαιρης ερωτήσεώς μου προς τον κ. Τόσκα με θέμα τα κρίσιμα προβλήματα φύλαξης και δημόσιας ασφάλειας στα παραμεθόρια με την Αλβανία χωριά των Ιωαννίνων. Και τις δύο φορές το γραφείο του κ. Υπουργού ενημέρωσε πως κωλύεται να παραστεί στον ασκούμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Ήδη επανυπέβαλα, για τρίτη φορά (!), την ερώτησή μου προς τον προφανώς πελαγωμένο και σαστισμένο από τις ευθύνες που αδυνατεί να αναλάβει κ. Υπουργό, αναμένοντας έστω και τώρα ένα έμπρακτο ενδιαφέρον για ένα σοβαρότατο πρόβλημα που διαχρονικά ταλαιπωρεί και απειλεί μία εθνικής σημασίας περιοχή του νομού Ιωαννίνων.”