Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά συζήτηση για την ΔΕΥΑΙ…

Η ΔΕΥΑΙ έχει 173 υπαλλήλους με μέσο μισθό 2.881 €
Σε μία κίνηση που αιφνιδίασε την δημοτική αρχή, προχώρησαν από κοινού όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιωαννιτών. Με κοινό αίτημα, όλοι οι σύμβουλοι -18 συνολικά- κάνοντας χρήση του δικαιώματος που απορρέει από τον Καλλικράτη, ζήτησαν την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την ΔΕΥΑΙ.
Μια τέτοια ειδική συνεδρίαση, θα πρέπει να γίνει εντός έξι ημερών, ωστόσο η αντιπολίτευση, ζητά να γίνει εντός ενός μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι στο διάστημα αυτό θα τους χορηγηθούν στοιχεία τα οποία...
αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική, τις οικονομικές καταστάσεις, τις προσλήψεις, τις αναθέσεις, τους διαγωνισμούς έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, τον προγραμματισμό έργων, τον αριθμό εργαζομένων κι άλλα.

«Ανεξάρτητα από τις ξεχωριστές πολιτικές μας τοποθετήσεις και τις διαφορετικέ προσεγγίσεις για τους λόγους αυτούς ζητάμε την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου το αργότερο σε 30 ημέρες από σήμερα με δέσμευση σας ότι τα αιτούμενα στοιχεία θα χορηγηθούν τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης», τονίζεται στο έγγραφο.

Το κοινό αίτημα υπογράφουν οι: Νίκος Γκόντας, Βασίλης Κοσμάς, Γρηγόρης Γκίκας, Στέφανος Μάντζιος, Γιάννης Εμμανουηλίδης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Τσόλης, Νίκος Μακόπουλος, Γιώργος Λισγάρας, Λάμπρος Τζίμας, Βασίλης Βλέτσας, Άρης Μπαρτζώκας, Κώστας Κυριαζής, Λάζαρος Νάτσης, Βαγγέλης Καραμπίνας, Δημήτρης Παππάς, Δημήτρης Τασούλας και Σωτήρης Μαλάμος.

Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ (ΕΔΩτου epirusin της Παρασκευής, όπου καταδείχτηκε το τεράστιο μισθολογικό κόστος στη ΔΕΥΑΙ

με πληροφορίες από epiruspost