Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Διαμαρτυρία Καψάλη για την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του Πωγωνίου

Επιστολή διαμαρτυρίας για την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου απέστειλε στον  Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής: 
«Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία μας για τα συνεχή και πολλαπλά κρούσματα ληστειών και κλοπών στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.
Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και...
παραμεθορίων χωριών ζουν υπό το φόβο των επιθέσεων καθώς έρχονται, σχεδόν καθημερινά, αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές.

Η έλλειψη  επαρκούς αστυνόμευσης και φύλαξης αυξάνει την αγωνία των κατοίκων οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες που απέκτησαν με κόπο στην προσπάθειά τους να προφυλάξουν τη ζωή τους.
Τα κρούσματα έγιναν ακόμη πιο έντονα τους τελευταίους μήνες ενώ σας υπενθυμίζουμε ότι το 2013, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή τη ελλιπή φύλαξη της περιοχής.
Απαιτούμε η πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στην παραμεθόρια περιοχή και να επιδείξει το δέοντα σεβασμό στους κατοίκους που «φυλούν Θερμοπύλες». Μια καθημερινότητα με ασφάλεια και ηρεμία, χωρίς ληστρικές επιδρομές και θανατηφόρες επιθέσεις είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους».