Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Τι θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, και ώρα 12:00 μ η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:...

Επικύρωση αποφάσεων 4ου /2017 Πρακτικού της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κομποτίου Π.Ε. Άρτας» προϋπολογισμού 10.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
2) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Εγκατάσταση προπαρασκευασμένου χλοοτάπητα, φύτευση θάμνων και εγκατάσταση αυτόματου συστήματος άρδευσης με σκοπό την συγκράτηση και την πλήρη φυτική κάλυψη επιφανειών σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας της ΕΦΑ Άρτας» προϋπολογισμού 15.500,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών ( κιγκλιδώματα, κλίμακες, περιφράξεις κλπ.) εντός αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητας της ΕΦΑ Άρτας» προϋπολογισμού 24.800,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Οικοδομικές εργασίες (καθαιρέσεις, εφαρμογή επιχρισμάτων, κατασκευή λιθοδομών κλπ) και απομάκρυνση μπαζών εντός χώρων αρμοδιότητας της ΕΦΑ Άρτας» προϋπολογισμού 13.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων από τροπική ξυλεία massaranduba σε επίπεδες επιφάνειες επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητας της ΕΦΑ Άρτας» προϋπολογισμού 24.800,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση λιθοδομών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ι.Μ. Χρυσοσπηλιώτισας Γουριανών Άρτας» και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
7) Λύση της από 02-11-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας για το έργο « Προμήθεια Συστήματος Ψηφιοποίησης Ακτινογραφιών», προϋπολογισμού 10.000,00 €, λόγω αλλαγής της κείμενης νομοθεσίας.
8) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων για την εγκατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και αντλιοστασίου Μονής Σωσίνου Δήμου Πωγωνίου» προϋπολογισμού 7.908,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
9) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων για την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Ορεινού –Ξηροβάλτου Δήμου Πωγωνίου» προϋπολογισμού 4.296,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
10) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Ανω Ρου Αχέροντα για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΡΕ 100 Φ 315,ΡΝ 10Atm για την αντικατάσταση του Κεντρικού αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Άνω Ρου Αχέροντα» προϋπολογισμού 45.136,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
11) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση πίνακα μέσης τάσης αντλιοστασίου Γλυκής και πίνακα προστασίας μετασχηματιστών του Τ.Ο.Ε.Β Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 24.428,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
12) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Αχέροντα Γλυκής για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια Μετασχηματιστή ελαίου, ισχύος 500KVA, 20/0,4 KV αντλιοστασίου Γλυκής και Πίνακα Αντιστάθμισης (Πυκνωτών) του ΤΟΕΒ Αχέροντα – Γλυκής» προϋπολογισμού 24.552,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
13) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και του Δήμου Ζαγορίου για την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή της Πασχαλείου Σχολής Καπεσόβου (στέγης- εξωτερικής ρωγμής)» προϋπολογισμού 40.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
14) 1ηΤροποποίηση της από 08-06-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ, της Περιφέρειας Ηπείρου και του του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρτας για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας», προϋπολογισμού 205.000,00 € ως προς το άρθρο 5 «Κοινή Επιτροπή παρακολούθησης της Σύμβασης».
15) 1ηΤροποποίηση της από 07-11-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος (ΤΕΙ) Ηπείρου- Επιτροπή Εκπαίδευσης και Ερευνών για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος: «Πιλοτική μελέτη διερεύνησης στρατηγικών ανάπτυξης του κλαδου της Πτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Ηπείρου», ως προς το άρθρο 6 «Χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της σύμβασης».
16) 2ηΤροποποίηση της από 23-12-2015 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ)/ Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων για την υλοποίηση του έργου: «Συλλογή, αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλυκάνες) », ως προς το άρθρο 2 «Αντικείμενο»., άρθρο5 «Χρονική Ισχύς της Σύμβασης- Διάρκεια Έργου» και ως προς το άρθρο 8 «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης»
17) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα12η ,α/α 6): «Ασύρματος κόμβος στη θέση «Πλησίον Οικισμού Αθαμάνιο», της Τ.Κ Βουλγαρελίου, της Δ.Ε Αθαμανίας, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου (κωδικός καιονομασία: 242 2424 ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΑΡΤΑΣ)».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι είναι η «RURAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Α.Ε.Ε.Σ.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
18) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα12η ,α/α 6): «Ασύρματος κόμβος στη θέση «Πλησίον Οικισμού Καταρράκτη», της Τ.Κ Καταρράκτου, της Δ.Ε Αγνάντων, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου (κωδικός και ονομασία: 242 2407 ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ)».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι είναι η «RURAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Α.Ε.Ε.Σ.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
19) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα12η ,α/α 6): «Ασύρματος κόμβος, ο οποίος πρόκειται να εγκατασταθεί σε εκτός σχεδίου περιοχή, θέση «ΠΛΗΣΙΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ», της Τ.Κ. Μηλιανών, της Δ.Ε Τετραφυλίας, του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου, με κωδική ονομασία «242 2427 ΛΑΓΚΑΔΑ».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι είναι η «RURAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Α.Ε.Ε.Σ.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
20) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 12η, α/α 6): «Ασύρματος κόμβος ο οποίος πρόκειται να εγκατασταθεί σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση «ΠΛΗΣΙΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΛΥΚΗ», της T.K. Γλυκής, του Δ.Ε. Αχέροντα, του Δήμου Σουλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, της Περιφέρειας Ηπείρου (κωδικός και ονομασία: 2422008 ΣΟΥΛΙ)».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι είναι η «RURAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Α.Ε.Ε.Σ.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
21) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η, α/α 06): «Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας, με κωδική ονομασία «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1001643», θέση «ΑΥΧΕΝΑΣ», Δ. Κόνιτσας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «VODAFONE – PANAFON A.E..»(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
22) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 5η, α/α 3): «Εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών και κινητής μονάδας σπαστηροτριβείου- παραγωγής κοινών αδρανών υλικών, στη θέση «ΔΑΦΝΗ», Τ.Κ. Αμπελιάς, Δ.Ε. Παραμυθιάς, Δήμου Σουλίου, Π. Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
23) Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 5η, α/α 3): «Ορυχείο βιομηχανικών ορυκτών (αργιλορυχείο), στη θέση Λιογκάτες, της Τ.Κ. Σκανδάλου, Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΥΙΟΙ Ν. ΝΙΚΟΥ Α.Ε.Β.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).