Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος Ιωαννιτών επιλεκτικά στο πλευρό μόνο τριών αθλητικών σωματείων

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση τριών αθλητικών σωματείων με ποσά 10.000 € το ένα και από 3.000 € τα άλλα δύο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, παρά το ότι επιχορήγησε τρία μόνο από τα δεκάδες αθλητικά σωματεία, ισχυρίζεται ότι παραμένει σταθερά δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό καθώς στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή έφερε προς συζήτηση τα αιτήματα (Σ.Σ. μόνο) τριών αθλητικών Σωματείων προκειμένου το Σώμα να δώσει την έγκρισή του για την οικονομική τους ενίσχυση.
Άλλωστε τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν...
αναληφθεί και στο παρελθόν με τον Δήμο να είναι διαχρονικά αρωγός του ερασιτεχνικού αθλητισμού και σίγουρα θα είναι κοντά στα αθλητικά σωματεία και στο μέλλον, όποτε του ζητηθεί.

«Στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων θεωρούμε πως μπορούμε να συμβάλουμε στη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και για το λόγο αυτό εξετάζουμε όλα τα αιτήματα που μας στέλνουν Σωματεία και Σύλλογοι, προχωρώντας, όποτε μας δίνεται η δυνατότητα στην κάλυψη μέρους των οικονομικών τους αναγκών»,  σημείωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας κατά τη εισήγηση του θέματος, ενώ δεσμεύτηκε παράλληλα ότι η πολιτική στήριξης των γιαννιώτικων ερασιτεχνικών σωματείων θα συνεχιστεί.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ενός ιστορικού Συλλόγου που έχει φέρει αμέτρητες επιτυχίες στην πόλη, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Για τη δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Καστοριά θα απαιτηθούν πλέον των 7.000,00€ για διαμονή και μετακινήσεις ενώ σε 3.000 ευρώ υπολογίζονται τα έξοδα για εκδηλώσεις και φιλοξενία της Εθνικής ομάδας του Καναδά η οποία επέλεξε τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου για την προετοιμασία της.
Μετά από σχετικό αίτημα του ΝΟΙ, η Δημοτική Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη την πλούσια σε διακρίσεις ιστορία, και αναγνωρίζοντας την σπουδαία κοινωνική προσφορά του Ομίλου στην πόλη μας, εισηγήθηκε και έγινε δεκτή στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση επιχορήγησης 10.000 ευρώ προς το σωματείο.
Επίσης εγκρίθηκε και το αίτημα για επιχορήγηση του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος κάθε χρόνο μετέχει σε διάφορα τουρνουά ποδοσφαίρου που γίνονται το μήνα Ιούνιο στο εξωτερικό.
Σε όλες τις εκδηλώσεις ως σήμερα μετείχαν και άποροι αθλητές για τη συμμετοχή των οποίων συνέδραμαν επιχειρήσεις της πόλης μας και ιδιώτες φίλοι του σωματείου, ώστε και αυτά τα παιδιά ηλικίας 10-15 ετών να μπορούν να μετέχουν με τους υπόλοιπους συναθλητές και να μην αισθάνονται μειονεκτικά.
Εξαντλώντας τις περισσότερες πηγές χρηματοδότησης ώστε περίπου δέκα άποροι αθλητές από τους εκατό συνολικά να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, και μετά από σχετικό αίτημα του Σωματείου, ζητήθηκε η συμβολή του Δήμου με το ποσό της τάξης των 3.000,00€, ώστε και σ’ αυτή την αποστολή να μπορούν πάλι να μετέχουν όσοι δεν έχουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.
Η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της πολιτικής στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αφουγκραζόμενη το παραπάνω αίτημα και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη συμμετοχή άπορων νεαρών αθλητών σε αυτή τη διοργάνωση που αποτελεί εμπειρία ζωής, εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση επιχορήγησης 3.000 ευρώ προς το σωματείο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, η οποία έγινε δεκτή.
Τέλος και μετά από σχετικό αίτημα, η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της πολιτικής ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, και αναγνωρίζοντας την προσφορά της γυναικείας ομάδας Ποδοσφαίρου Α.Ο. Περάματος «Προοδευτική» στην προβολή της πόλης μας πανελληνίως, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση επιχορήγησης με το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να αποπληρωθεί το κόστος των μετακινήσεων της ομάδας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, να καταστεί βιώσιμη και να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο, τόσο στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στον νομό μας και στην προβολή του Δήμου μας σε όλη την Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία, όσο και στην δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την περεταίρω διάκριση της.
Η «Προοδευτική» μετά την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017 αγωνίστηκε στην Β΄ Εθνική κατηγορία αντιμετωπίζοντας τις αντίστοιχες ομάδες της Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κατερίνης , Βόλου (2 ομάδες) και Τρικάλων.
Στην ομάδα αγωνίζονται ταλαντούχες κοπέλες από τον Δήμο μας και άλλες πόλεις της Ελλάδας, (Κατερίνη, Βόλο, Άρτα, Αγρίνιο, Κιλκίς), οι οποίες σπουδάζουν σε σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Μέχρι σήμερα έχουν κληθεί και αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος αρκετές παίκτριες της ομάδας .