Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Συνελήφθησαν οι διακινητές κοκαΐνης αλλά και ο προμηθευτής τους

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, οδήγησαν στη σύλληψη διακινητών ποσοτήτων κοκαΐνης στην πόλη των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, για την υπόθεση συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο...
Δροσοχώρι Ιωαννίνων και στη Θεσσαλονίκη, συνολικά 3 άτομα, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 25 ετών και μία 19χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετά από αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών, σύμφωνα με τα οποία οι δράστες διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στην πόλη των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή  τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν χθες νωρίς το πρωί, αρχικά ο 22χρονος και η 19χρονη να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Δροσοχωρίου) και μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους (25,3) γραμμαρίων.
Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι προμηθευτής της κοκαΐνης ήταν ο 25χρονος δράστης, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, χθες το πρωί ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (38,59) γραμμαρίων
• μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,53) γραμμαρίων
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
• το χρηματικό ποσό των (880) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.