Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συμβασιούχων Εργαζομένων Νοσοκομείων

Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Εργαζομένων Νοσοκομείων Χατζηκώστα και Πανεπιστημιακού σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 11.30 π.μ.. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Συνάδελφοι,
Την Τετάρτη...
7 Ιούνη συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δυο νοσοκομείων από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΟΑΕΔ συναντηθήκαμε με τις διοικήσεις των δυο νοσοκομείων  και τα σωματεία εργαζομένων με βασικό ζήτημα την μόνιμη και σταθερή εργασία. Επισημάναμε την ανάγκη να παρθούν μέτρα για να καλυφθούν τα αδιαμφισβήτητα κενά σε όλες τις ειδικότητες με μόνιμο προσωπικό, να σταματήσουν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις  λάστιχο, το μπλοκάκι, οι συμβάσεις ανά μήνα. Υπογραμμίσαμε  ότι η επέκταση των άθλιων αυτών  εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία  είναι εις βάρος ασθενών και εργαζομένων. Αναφέρθηκαν επίσης ζητήματα απλήρωτης δουλειάς (αργιών, Κυριακών), αναρρωτικών αδειών κ.α.

Δεν υπακούμε στις απολύσεις και στην μίζερη ζωή
Οι διοικήσεις των δυο νοσοκομείων με την παρέμβαση μας  δεσμεύτηκαν να  μας δώσουν απαντήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα αφού οι συμβάσεις των συμβασιούχων  εργαζομένων  στο ΚΕΕΛΠΝΟ λήγουν τον  Αύγουστο και θα μείνουν ξεκρέμαστα αρκετά τμήματα και κλινικές. Μας είπαν για τους νόμους και τους κανόνες του κράτους, τις συμφωνίες κυβέρνησης και  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας είπαν δηλαδή ότι πρέπει να συμβιβαστούμε  με τους νόμους των απολύσεων, την  δουλειά με ημερομηνία λήξης, τις συνθήκες γαλέρας, την εντατικοποίηση, τα κλειστά χειρουργεία, τις ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και αναλώσιμα υλικά. Μας είπαν  ότι πρέπει να αποδεχθούμε τους νόμους της αξιολόγησης  που μειώνει μισθούς και οδηγεί στην επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων, την κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος και του σταθερού ημερήσιου χρόνου λειτουργίας των γιατρών. Μας είπαν να συμβιβαστούμε με την μίζερη ζωή, την ανασφάλεια και αβεβαιότητα εμάς και των οικογενειών μας, με το εμπόριο στην υγεία και τις εταιρίες που αλωνίζουν εντός και εκτός νοσοκομείου.
Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμα μας στην μόνιμη και σταθερή δουλειά
Δεν υπακούμε, δεν συμβιβαζόμαστε σε όλους  αυτούς  τους αντεργατικούς  νόμους παλιούς και νέους που ρημάζουν τις ζωές εργαζομένων και ασθενών, ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να θεωρεί είμαστε αναλώσιμοι. Θα υπερασπιστούμε με την οργάνωση και τον αγώνα μας το δικαίωμα μας στην σταθερή δουλειά. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο αποφασιστικά, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Καλούμε όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους να ενισχύσουν την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων των δυο νοσοκομείων.
Διεκδικούμε:
Ø Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ø Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος
Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Ø Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945883195, 6948077993"