Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών Ελληνικής Αστυνομίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08.06.2017 εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών Ελληνικής Αστυνομίας στα Ιωάννινα, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. 
Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ημερίδας παρακολούθησαν συνολικά πέντε (5) στελέχη – διαπραγματευτές, οι οποίοι φέρουν το...
βαθμό του Ανθυπαστυνόμου μέχρι και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και υπηρετούν σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας.

Στην ημερίδα συμμετείχε ο ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ως παρατηρητής, ενώ τον συντονιστικό ρόλο είχε Αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Υ.Δ.Ε.ΖΙ./Δ.Α.Α.)
Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.