Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Την μπαζώνουν; Τι συμβαίνει στην τάφρο Ανατολής

Άλλη μια απόδειξη του πόσο «χώρα του άρπα κόλλα» είμαστε; Αυτές τις μέρες εκτελούνται έργα στο κανάλι που οδηγούσε το νερό της λίμνης Παμβώτιδας στο εκτός χρήσης αντλιοστάσιο Ανατολής, στην πρώτη ξύλινη πεζογέφυρα μετά τo ODEON.
Αναγνώστες διαμαρτύρονται ότι η Περιφέρεια χωρίς μελέτη, μπαζώνει το εν λόγω κανάλι και μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για «ανορθόδοξο» τρόπο, ώστε να...
συντελείται οικολογική καταστροφή! Όπως ισχυρίζονται η απόφαση για το μπάζωμα πάρθηκε  «εν μία νυκτί», χωρίς καν να ερωτηθούν αρμόδιοι φορείς (Κτηματική Υπηρεσία, Φορέας Διαχείρισης κ.λ.π.) και ότι αυτό ξεκίνησε αφού πρώτα ο εργολάβος φρόντισε να κλείσει με αδρανή υλικά την έξοδο προς τη λίμνη. Έτσι παγιδεύτηκαν μεγάλες ποσότητες ψαριών μέσα στο κανάλι.

Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ασφαλώς η Περιφέρεια Ηπείρου ή και κάθε αρμόδιος φορέας οφείλει να δώσει διευκρινίσεις.

Το πρωί της Κυριακής αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να… επωφεληθούν και να πιάσουν τα άτυχα ψάρια, μεταξύ των οποίων και κυπρίνους πολλών κιλών. Ο σωλήνας που τοποθετήθηκε στην έξοδο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, δεν ήταν αρκετός για τη διαφυγή τους. Άραγε, θα ενδιαφερθεί επιτέλους κάποιος από τους φορείς (Φορέας Διαχείρισης, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων κ.λ.π.) ή θα περάσει κι αυτό στα «ψιλά» στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2017;
Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές.