Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Θετικό πρόσημο για την εκδήλωση Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Αρσακείου Γυμνασίου για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, τη Δευτέρα, 29 Μαΐου στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, στο κάστρο των Ιωαννίνων.
Παρά την καταρρακτώδη βροχή, περισσότερα από 200 άτομα παρευρέθησαν  στην εκδήλωση, στην οποία ομιλητές ήταν ο κ. Γ. Γκωλέτσης, Επ. Καθηγητής του Τμ. Οικονομικών Επιστημών, υπεύθυνος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Αχιλλέας Κώτσης, ένας εκ των δημιουργών επιτυχημένης...
νεοφυούς επιχείρησης (startup) και η κ. Βελονάκη Ελένη, στέλεχος τράπεζας και εθελόντρια του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).

Επίσης, παρουσιάστηκε και η μαθητική εικονική επιχείρηση «Fox Advertising», των μαθητών της Γ Τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου. Αντικείμενο της επιχείρησης- που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος του ΣΕΝ- είναι η προώθηση τοπικών προϊόντων, σε στοχευμένο κοινό, δηλ. τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ήπειρο, μέσω της καμπάνιας «Terra Epirus, ταξίδι στην ηπειρώτικη γη». Η προώθηση των τοπικών προϊόντων έγινε μέσω διαφημιστικού spot που προβλήθηκε σε μέσα μαζικής μεταφοράς και συνταγών μαγειρικής, τις οποίες εμπνεύστηκε ο σεφ Ανδρέας Λαγός
. Η επιχείρηση συμμετείχε και στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Στην εκδήλωση, σπουδαστές ιδιωτικού ΙΕΚ παρουσίασαν τον τρόπο που εργάστηκαν για τη δημιουργία του διαφημιστικού spot και του εταιρικού προφίλ της «Fox Advertising». Χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων εταιρειών καθώς και η Διευθύντρια του Ιδιωτικού ΙΕΚ κ. Όλγα Κριτσιμά.