Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Παρουσιάζεται στα Γιάννενα το πολιτικό εικονογραφημένο «Τέρμινους»…

Πολιτικό βιβλίο για τον Εμφύλιο. Περιγράφει “το σχέδιο του κυβερνητικού στρατού, υπό τις οδηγίες και την υλική στήριξη των ΗΠΑ, για τη διάλυση του ΄Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας΄ την άνοιξη του 1947
Tο «Τέρμινους» είναι ένα εικονογραφημένο αφήγημα του Λευτέρη Παπαθανάση, για τους ανθρώπους του Εμφυλίου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ.
H πρώτη του παρουσίαση θα γίνει στα Γιάννινα, 21 Ιουνίου 2017 στις 19:30 στο καφέ "Say yes", Μιχαήλ Αγγέλου 49 (απέναντι από το Λαογραφικό Μουσείο).
Θα μιλήσουν:...
Λάμπρος Φλιτούρης, επ. καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Γιώργος Τσαντίκος, δημοσιογράφος
και ο δημιουργός του βιβλίου, Λευτέρης Παπαθανάσης
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης»

«Τέρμινους» ονομάστηκε το σχέδιο του κυβερνητικού στρατού, υπό τις οδηγίες και την υλική στήριξη των ΗΠΑ, για τη διάλυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την άνοιξη του 1947. Το σχέδιο αυτό ανατράπηκε χάρη στην αποφασιστικότητα, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Αριστεράς και των μαχητών του ΔΣΕ.
Το «Τέρμινους» είναι οι ιστορίες του Βασίλη, της Ουρανίας, του Μιχάλη, στα βουνά των Τζουμέρκων της Ηπείρου, μα και χιλιάδων άλλων ανθρώπων, που πλήρωσαν με τη ζωή τους ή πλήρωναν για μια ολόκληρη ζωή την απόφασή τους να σταθούν απέναντι σε κάθε τύραννο και να σηκώσουν το κόκκινο αστέρι της ελευθερίας και της δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα. 
«Τέρμινους» σημαίνει τελικός. «Τέρμινους» όπως τα σχέδια των εκμεταλλευτών για την οριστική απαλλαγή τους από την αντίσταση των υποτελών. «Τέρμινους», όπως το όνειρο των σκλάβων για την οριστική απαλλαγή τους από τις αλυσίδες. Το «Τέρμινους» είναι ένα εικονογραφημένο αφήγημα για τους ανθρώπους που τους ονόμασαν «Εμφύλιος».