Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κ. Τασούλας: «Η Κυβέρνηση έδωσε τα πάντα χωρίς να πετύχει κανένα στόχο της»

Με βαρύτατο κόστος νέων μέτρων πρόσθετης φορολόγησης και περικοπών συντάξεων 5,1 δις ευρώ ολοκληρώθηκε, χωρίς ανταλλάγματα στα μέτωπα του χρέους και της ποσοτικής χαλάρωσης (φθηνών δανείων προς την οικονομία) η δεύτερη αξιολόγηση. 
Προβλέπεται μόνο η εκταμίευσης μιας δόσης 8,5 δις ευρώ, αντί των συμφωνηθέντων στο Γ’ Μνημόνιο 22,9 δις ευρώ, που όμως θα τα λαμβάναμε, εάν η αξιολόγηση είχε λήξη εγκαίρως, δηλαδή το Φεβρουάριο του 2016!
Τα παραπάνω...
τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνεντεύξεις του στους ραδιοσταθμούς FLASH των Αθηνών και Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας.
Ο κ. Τασούλας υπενθύμισε πως τον Οκτώβριο του 2016, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός δεσμευόταν ότι η δεύτερη αξιολόγηση, η διευθέτηση του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ θα ολοκληρωνόταν «όλα μαζί. Ταυτόχρονα»! Και τι πήρε; Τίποτα για το χρέος, τίποτα για την ποσοτική χαλάρωση. Το μόνο που έγινε ήταν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρηση και αφού φόρτωσε τους Έλληνες με άλλα 5,1 δις ευρώ μέτρα, περικοπής συντάξεων, μείωσης αφορολογήτου ορίου, κατάργησης κοινωνικών επιδομάτων για τα φτωχότερα νοικοκυριά, εξοντωτικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό μέτρων στα 14,5 δις ευρώ. Αυτός που έλεγε τον Ιανουάριο ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα, όχι μόνο πήρε επιπλέον μέτρα, αλλά ψήφισε και το τέταρτο Μνημόνιο και δεσμεύθηκε σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. για πολλά χρόνια. Μάλιστα κατήργησαν με το 4ο Μνημόνιό τους που δεν θα υπήρχε αν η αξιολόγηση έκλεινε έγκαιρα, 4 κοινωνικά επιδόματα που για χρόνια ελάμβαναν κοινωνικές κατηγορίες που ζούσαν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.
1. Το επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας. Σκοπός του επιδόματος αυτού που ίσχυε από το 2002 ήταν η ενίσχυση αυτών των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και παιδιά σχολικής ηλικίας προκειμένου να τους παρέχουν τα βασικά σχολικά είδη για να μην διακόπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.
2. Το επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 29 ετών σε περίπτωση απόλυσής τους. Καταβαλλόταν από τον ΟΑΕΔ από το 1985 για χρονικό διάστημα 5 μηνών στους δικαιούχους εφόσον παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο.
3. Το προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων. Το πρόγραμμα αυτό που ίσχυε από το 1960 είχε στόχο την ενίσχυση οικογενειών που αντιμετώπιζαν προβλήματα έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας. Και
4. Την οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας που ίσχυε από το 1973.
Παρά ταύτα ο Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας και ο κυβερνητικός εταίρος κ.Καμμένος εξακολουθούν την προπαγάνδα ψεύδους ισχυριζόμενοι πως τάχα η χώρα «πήρε αυτά που ήθελε»! Επιχειρεί όμως η Κυβέρνηση μάταια να κρύψει από τους Ελληνες:
1. Ότι ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο (Ν. 4472/2017).
2. Ότι πήρε υπερβολικά, αχρείαστα, μέτρα λιτότητας 14,5 δις ευρώ.
3. Ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν δύο έως και τρείς συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολόγητου.
4. Ότι η χαμηλόμισθοι χάνουν ένα μηνιάτικο με τη μεγάλη μείωση του αφορολογήτου ορίου.
5. Ότι τα φτωχότερα νοικοκυριά χάνουν οποιαδήποτε στήριξη για να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους και για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.
6. Ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν από 37% - 61% παραπάνω ασφαλιστικές εισφορές για να πάρουν κουτσουρεμένες συντάξεις.
7. Ότι δέσμευσε τη χώρα σε αέναη λιτότητα με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.
8. Ότι δεν υπάρχει άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (QE), με αποτέλεσμα τη διατήρηση υψηλών επιτοκίων και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.
9. Ότι η έξοδος στις αγορές, που θα μπορούσε να είχε γίνει μήνες πριν, αν είχε κλείσει στην ώρα της η δεύτερη αξιολόγηση, αποκλείεται για το 2017 και απομακρύνεται για την περίοδο κοντά στη λήξη του τρίτου Μνημονίου, το 2018.