Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πιστοποίηση στίβων και αθλητές στις προεθνικές

Ο ΕΟΣ Μετσόβου, με την αρωγή και υποστήριξη του Δήμου Μετσόβου και της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιεί ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την αγωνιστική και τουριστική χιονοδρομία στην περιοχή του Μετσόβου.
Συγκεκριμένα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου ολοκληρώθηκαν οι πιστοποιήσεις από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS)...
τρεις πίστες Δρ. Αντοχής 1.5, 1.2 και 2.5 χλμ. Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις το Χ/Κ Ανηλίου αναβαθμίζεται σε μεγάλο βαθμό, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εθνικές και διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις των συγκεκριμένων αθλημάτων.
Ως εκ τούτο, η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μετσοβου αποτελεί πλέον το μοναδικό εθνικό χιονοδρομικό προορισμό που θα έχει τις περισσότερες και πιο άρτιες πίστες Δρ. Αντοχής.

Μετσοβίτες στις Προεθνικές
Ύστερα απ’ ένα πολύ μικρό διάλειμμα οι αθλητές και αθλήτριες της χιονοδρομίας ξεκίνησαν εντατικά την προετοιμασία τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με μεγάλο στόχο την διεκδίκηση της πρόκρισης για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018, στην Πιόνγκ Τσανγκ της Νότιας Κορέας τον Φεβρουάριο.
Από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) ανακοινώθηκαν λοιπόν οι Προεθνικές Ομάδες της χιονοδρομίας. Μεταξύ των αθλητών έχουν επιλεγεί και τέσσερις αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου, ενώ μέλος του τεχνικού επιτελείου είναι ο Ξάνθης
Κυριάκος, μέλος και προπονητής του ΕΟΣ Μετσόβου. Η σύνθεση των Προεθνικών Ομάδων Διάθλου και Σκι Αντοχής, για την περίοδο 2017–18:
Α’ Προεθνική Ομάδα:
Απόστολος Αγγέλης (ΜΕΤ), Μαρία Τσακίρη, Νικόλαος Τσουρέκας (ΜΕΤ), Κλεάνθης Καραμίχας (ΜΕΤ).
Β’ Προεθνική Ομάδα:
Μαρία Ντάνου, Δημήτριος Κυριαζής, Παναγιώτης Παπάσης (ΜΕΤ), Γεωργία Νιμπήτη,
Γ’ Προεθνική Ομάδα:
Ελισάβετ Αναστασιάδου, Ευφροσύνη Γιαννακοβίτη, Ραφαέλα Μαυρουδή, Γεώργιος Τσούλης,
Ομοσπονδιακοί προπονητές είναι οι Πανκόφ Μπόρισλαβ (υπεύθυνος ανδρών), Αθανάσιος Τσακίρης, (υπεύθυνος γυναικών), Νικόλαος Αναστασιάδης (υπεύθυνος αντοχής), Κυριάκος Ξάνθης (υπεύθυνος εφηβικών ομάδων Διάθλου).