Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων:Καθημερινά τα κρούσματα πλιάτσικου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πωγωνίου

Στο έλεος των ληστρικών επιδρομών παραμένουν οι ακρίτες ήρωες των παραμεθορίων χωριών του Δήμου Πωγωνίου, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παρακολουθεί αμέτοχη τη διαμορφωθείσα τραγική κατάσταση δηλώνει η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και συνεχίζει:
"Αποκούμπι τους οι υπερβάλλουσες προσπάθειες...
των υποστελεχωμένων αστυνομικών τμημάτων, το ανθρώπινο δυναμικό των οποίων καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις πολλαπλές απαιτήσεις ενός ιδιαίτερου γεωμορφολογικού ανάγλυφου. Τα καθημερινά κρούσματα πλιάτσικου στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Δήμου Πωγωνίου (με πρόσφατο το θλιβερό περιστατικό στα Κτίσματα), πλήττουν βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας που δικαιωματικά προσδοκούν οι μόνιμοι κάτοικοι, ως ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος στη λαίλαπα των χαρατσίων τής αποκρουστικά φτιασιδωμένης μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Δυστυχώς, η συναισθηματική και ουσιαστική επί τω προκειμένω επαναπλήρωση των ακριτών πολιτών, δεν μπορεί να έλθει με ευχολόγια και περιοδείες. Απαιτούνται άμεσα και δραστικά μέτρα, ικανά να τονώσουν την αυτοπεποίθηση ανθρώπων που κόλλησαν επώδυνα «ένσημα» σε εποχές ανέχειας, μόνο που αυτά δε συνάδουν με πολιτικές περιορισμού των δομών φύλαξης. Είναι καιρός, πλέον, να καταστεί σαφές και καθολικά αποδεκτό, ότι δίχως τα εχέγγυα για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, δίχως καν αυτά τα κίνητρα της κοινωνικής πολιτικής, της προστασίας του πολίτη και της προάσπισης των περιουσιών των κατοίκων, με αντικίνητρα, τη στοχευμένη πολιτική της υποστελέχωσης των σωμάτων Ασφαλείας, την απάθεια και την αδιαφορία αυτών που μας κυβερνούν, δεν μπορούμε να προσδοκούμε τίποτε περισσότερο από την επικείμενη ερήμωση της πολύπαθης υπαίθρου. Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας όσο είναι ακόμη καιρός…"