Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

«Τσακάλωφ», μουσική βραδιά με μαθητές και καθηγητές του Ωδείου

Γράφει η Ν. Μουσκέτα, Μουσικολόγος
Πρασκευή 26 Μαίου, 8 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Π.Κ. «Τσακάλωφ» φιλόμουσοι και μαθητές ωδείων παρακολούθησαν τη συναυλία ποικίλης μουσικής με καθηγητές και μαθητές και απόλαυσαν έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν, Χέντελ, Φιλς, Μπιζέ, Θεοδωράκη και Πασχαλίδη.
Η Ουρανία Παππά και η Δανάη Σούλη με το κοντσέρτο του Μοτσαρτ σε Ρε ελασσονα ερμήνευσαν με δυναμικο και σπιρτόζικο ύφος και απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα.
Η Ευγενία Μπέστα ερμήνευσε το...
κοντσέρτο του Μπετοβεν αριθ. 3 με δυναμισμό και δεξιοτεχνία.
Το κοντσέρτο για βιόλα του Χοφμάιστερ ερμήνευσε ο σολίστ βιόλας Αλέξανδρος Θεοχάρης αλλάζοντας την μουσική ατμόσφαιρα με το βαθύ και γλυκό ήχο της βιόλας.
Μαρία Τσιρώνη σοπράνο και Ορνέλλα Μαρία Μοσχέτα στο πιάνο ήταν η αλλαγή του μουσικού σκηνικού στην άρια της Κλεοπάτρας από την όπερα Ιούλιος Καίσαρ και την άρια της Zerlina από την όπερα Don Giovanni.
Εμβρόντητο έμεινε το ακροατήριο απο την 11χρονη φλαουτίστα Αφροδίτη Τούνη με το κοντσέρτο σε Ρε μείζονα του Antonin Fils και τη Habanera από την όπερα Κάρμεν.
Ακολούθησε μια ανδρική φωνή, ο Θοδωρής Χατζηχρήστος με τη συνοδεία της Ορνέλλας Μαρίας Μοσχέτα στο πιάνο και του Διονύση Μουρίκη στην κιθάρα.
Η μουσική όαση αυτής της συναυλίας έκλεισε με την παιδική χορωδία του «Τσακάλωφ» και την Πηνελόπη του Μίλτου Πασχαλίδη, όπου συμμετείχαν
Τραγούδι Θ. Χατζηχρήστος
Πιάνο Ορνέλλα Μαρία Μοσχέτα
Βιολί Αλέξανδρος Θεοχάρης
Κιθάρα Διονύσης Μουρίκης
Καχόν Γιώργος Γκέρτσος
Αυτές οι συναυλίες δίνουν ανάσα ζωής στην πόλη και ο «Τσακάλωφ» περιμένει προτάσεις απ’ όλους τους συμπολίτες για θερινές συναυλίες και παρακολούθηση μαθημάτων σύνθεσης, διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας, φωνές και όργανα συμφωνικής ορχήστρας.