Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Με επιτυχία η "1η γιορτή μανιταριών " που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Πέτα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η "1η γιορτή μανιταριών " που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Πέτα, στις 27 Μαϊου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ.. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δήμο Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αράχθου και τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας.
Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το διατροφικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα μανιτάρια, τα οποία από την αρχαιότητα είτε ως φαγητό, φάρμακο ή ελιξίριο χρησιμοποιούνταν για την...
αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, πώς να τα αναγνωρίζουν αλλά και για τους κινδύνους που διατρέχουν από τα δηλητηριώδη.

Τέλος οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να γευτούν μια υπέροχη μακαρονάδα με μανιτάρια που οι φιλοξενούμενοι τους μαγείρεψαν.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους, τον κ. Κωνσταντινίδη Γεώργιο, Πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδας και τον κ. Παρασκευαϊδη Φώτη , Σεφ, εκπρόσωπο της επιχείρησης μανιταροπροϊόντων Γρεβενών. Η άψογη αυτή συνεργασία θα έχει και συνέχεια καθώς στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση στο δάσος της Δ.Ε. Πέτα, όπου θα γίνει επιτόπια αναγνώριση των διαφόρων ειδών των μανιταριών καθώς επίσης και διαχωρισμός των δηλητηριωδών από τα βρώσιμα. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.