Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Δυσαρέσκεια στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων για την αναβολή τοποθέτησης αλεξικέραυνου και στέγης

Τι απαντά ο Δήμος για το 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
Με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την αναβολή της εργολαβίας σχετικά με την τοποθέτηση αλεξικέραυνου και στέγης στο σχολείο. Απάντηση εξέδωσε ο Δήμος Ιωαννιτών.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων αναφέρει αναλυτικά:...

«Δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε στην πρόσφατη συνάντηση με την  κ.Τσίλη σχετικά με την τοποθέτηση αλεξικέραυνου και την κατασκευή νέας   στέγης στο κτήριο που στεγάζεται το σχολείο μας, καθώς  πληροφορηθήκαμε την εξαίρεση του έργου από την τρέχουσα εργολαβία του  Δήμου Ιωαννιτών .
Οι όποιες διαβεβαιώσεις για νέα προκήρυξη του έργου στο μέλλον  δεν μας ικανοποιούν καθώς ανάλογες διαβεβαιώσεις είχαμε λάβει και στο  παρελθόν . Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων  και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο θα διεκδικήσει την άμεση λήψη  αποφάσεων για την υλοποίηση των υποσχέσεων από την πλευρά του Δήμου  Ιωαννιτών απέναντι στη σχολική κοινότητα του Λυκείου μας

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων σχετικά με την τοποθέτηση αλεξικέραυνου και την κατασκευή νέας στέγης στο κτίριο που στεγάζεται το σχολείο η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει τα εξής:
Στην προ δεκαπενθημέρου συνάντηση, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βούλα Τσίλη, διαβεβαίωσε την Δ/νση του σχολείου, γονείς και εκπαιδευτικούς, ότι η επισκευή της στέγης του 1ου Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και πως ακόμα ΚΑΙ στην περίπτωση που τα έργα δεν ολοκληρωθούν από τη συγκεκριμένη εργολαβία θα ενταχτούν άμεσα στην επόμενη, η οποία προετοιμάζεται από την αρμόδια Δ/νση.
Η κ. Τσίλη έδωσε κι αυτή την διάσταση καθώς υπήρξαν τεχνικές καθυστερήσεις σχετικά με την εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου ενός πρόσθετου κονδυλίου το οποίο προέκυψε μετά τους σεισμούς και εντάχτηκε στην ίδια εργολαβία, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση του συνόλου των παρεμβάσεων να έχει πάει λίγο πίσω.
Το νέο κονδύλι όμως θα ενταχτεί σύντομα στον προϋπολογισμό και οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά.
Σε αυτές περιλαμβάνονται φυσικά και η κατασκευή νέας στέγης με την τοποθέτηση και αλεξικέραυνου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων.