Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Συναντήσεις Δημάρχου Ηγουμενίτσας με Φορείς στην Ανκόνα της Ιταλίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tipicità in Blu 2017

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tipicità in Blu που διοργανώθηκε στην Ανκόνα της Ιταλίας, όπου η πόλη της Ηγουμενίτσας συμμετείχε ως «τιμώμενη πόλη», ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος της Ανκόνα κ. Rodolfo Giampieri και ο Διοικητής της Λιμενικής Αρχής της Ανκόνα κ. Calogero Carapezza, υποδέχτηκαν τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλο, στον χώρο του Λιμένος της Ανκόνα.
Κατά τη συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο...
ρόλο των δύο λιμένων ως μέσο αύξησης των επενδυτικών πόρων και στις δύο περιοχές με άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Κοινή διαπίστωση και των δύο μερών αποτέλεσε πως η ακόμα πιο έντονη συνεργασία των λιμένων με τους Φορείς των πόλεων και η κοινή τους δράση μπορούν να αποφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στις κοινωνίες και των δύο περιοχών.

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 η Δήμαρχος της Ανκόνα Valeria Mancinelli υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στην Marina Dorico της Ανκόνα στην Ιταλία, όπου συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας και επέκτασης της Μαρίνας.
Στη συνέχεια στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ στην περιοχή Mercato Ittico all’ Ingrosso – Molo Mandracchio του λιμανιού της Ανκόνα, η Δήμαρχος της Ανκόνα, κα. Valeria Mancinelli, ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Βενετίας, κα. Paola Mar, και η Πρόεδρος της FICO (Fabbrica Italiana Contadina), κα. Tiziana Primori, έδωσαν ανοιχτή στο κοινό συνέντευξη τύπου στο ιταλικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, παρουσία δημοσιογράφων από άλλα εθνικά δίκτυα και περιοδικά.
Στη συνέχεια, ο κ. Ιωάννης Λώλος υποδέχτηκε την Δήμαρχο της Ανκόνα, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού της Βενετίας και την  Πρόεδρο της FICO στο εκθεσιακό περίπτερο με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής της Θεσπρωτίας, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη συνεργασίας των περιοχών που τους συνδέουν κοινοί παραδοσιακοί θεσμοί και οικονομικά συμφέροντα.
Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Περιφέρειας Μάρκε (Comunità Ellenica Marche), κ. Γεώργιο Σολωμό, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Περιφέρειας της Emilia Romagna (Comunità Ellenica Emilia Romagna), κ. Αχιλλέα Μέτσιο και τον Πρόξενο ε.τ. του Ελληνικού Προξενείου στην Ανκόνα, κ. Δημήτριο Μπεληγιάννη. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν τα θέματα των Ελληνικών Κοινοτήτων και των Ελλήνων των δύο Περιφερειών.