Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Έκθεση ζωγραφικής Ευάγγελου Kουμπή και Περικλή Μπαλάφα

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει από την Τετάρτη 17 έως τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 έκθεση Ζωγραφικής των Ευάγγελου Κουμπή και Περικλή Μπαλάφα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου.
Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. - 1 μ.μ. και 6-9 μ.μ. Εγκαίνια:...
Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 8:30 μ.μ.

ΚΟΥΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
Γεννήθηκε στο Κανάλι Πρέβεζας το 1951, πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου Ιωαννίνων, όπου εξακολουθεί να είναι δημότης, και διαμένει στη Θεσσαλονίκη . Είναι αντιστράτηγος εα. Υπηρέτησε στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό - Κύπρο , Μ. Βρετανία (φοίτηση στο Command and Staff College), Μέση Ανατολή και ΗΠΑ. Είχε την ευκαιρία να ταξιδεύσει σε πολλές χώρες. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλά τρεις ξένες γλώσσες.
Το ενδιαφέρον και η αγάπη του για την τέχνη εκδηλώθηκε από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια. Το 2004 έλαβε σειρά μαθημάτων, ζωγραφικής και ιστορίας τέχνης στο Πανεπιστήμιο USF –University of South Florida - των ΗΠΑ. Έκτοτε παρακολούθησε πολλά σεμινάρια (workshops) ζωγραφικής στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (από διάσημους ζωγράφους). Παράλληλα ανέπτυξε ιδιαίτερη διάθεση μελέτης-έρευνας , παρακολουθεί τα διεθνώς τεκταινόμενα και πειραματίζεται με νέες τεχνικές και σύγχρονους τρόπους έκφρασης.
Πραγματοποίησε τρεις ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Κύπρο, Παρίσι, Λονδίνο, Σιέννα Ιταλίας, Μάλαγα Ισπανίας, Σμύρνη Τουρκίας, Φλώριδα κα Τέξας ΗΠΑ) .
Έργα του και επαινετικές κριτικές έχουν δημοσιευθεί σε πολλά ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και στο έγκριτο αμερικανικό περιοδικό Southwestern Art. 
Έχει φιλοτεχνήσει πέντε εξώφυλλα βιβλίων και ένα CD μουσικής.
Πραγματοποίησε διαλέξεις –παρουσιάσεις ιστορίας και φιλοσοφίας της τέχνης σε πολλούς χώρους, έχει οργανώσει και συντονίσει συμπόσια και εβδομαδιαία σεμινάρια. Έχει διακριθεί και τιμηθεί επανειλημμένα για την προσφορά του στη τέχνη. 
Έργα του κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας και μέλος Συλλόγων του εξωτερικού.


ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Γεννήθηκε στη Λάλιζα Ιωαννίνων το 1948 όπου πέρασε τα πρώτα μαθητικά του χρόνια. Εκεί από ένα φωτισμένο δάσκαλο γνώρισε τη ζωγραφική, τον μάγεψε και της δόθηκε για πάντα.
Κατόπιν εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και δραστηριοποιείται.
Στα πρώτα γυμνασιακά τoυ χρόνια ήρθε σε επαφή με τους αγιογράφους της Εγνατίας και αντιλήφθηκε γιατί ο κόσμος της ζωγραφικής είναι μαγικός και απέραντος. Κατόπιν φοίτησε στη Σχολή Θεάτρου και θα ασχολήθηκε με την σκηνογραφία. Από το 1974 διατηρεί εργαστήρι ζωγραφικής θέτοντας έτσι την τέχνη σε επαγγελματική βάση για 40 περίπου χρόνια.
Πραγματοποίησε πολλές ατομικές και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και στο εξωτερικό όπως: Βουλγαρία, Κύπρο, Γερμανία και Αυστραλία δύο φορές. Έργα του (φιλοτέχνησε πάνω από 3000 με ποικίλη θεματογραφία) κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος το 1984. Έχει διατελέσει πρόεδρος για αρκετές θητείες και εξακολουθεί και κατά την παρούσα περίοδο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πραγματοποίηση πλειάδας πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Είναι επίσης μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Δίδαξε ζωγραφική σε κολεγιακό επίπεδο σε σεμινάρια και σχολεία ζωγραφικής. Παρουσίασε προγράμματα τέχνης στην τηλεόραση για τρία χρόνια και συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές ζωγραφικής και γλυπτικής στη Θεσσαλονίκη.
Για την πολυετή προσφορά του στην τέχνη του απενεμήθησαν πολλοί έπαινοι και τιμητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς. Ασχολείται ακόμη με την ποίηση και δημοσίευσε μία ποιητική συλλογή με τίτλο «Στιγμές». Έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος του χρωστήρα». Επίσης ετοιμάζει μία νέα ποιητική συλλογή με τίτλο «Αντανακλάσεις στο σούρουπο».