Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετέχει στη διοργάνωση του EUSAIR Forum 2017

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, προωθώντας πάντα την τοπική Επιχειρηματικότητα, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του EUSAIR Forum 2017.
Όπως γνωρίζετε, το «2ο Φόρουμ για την Στρατηγική της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου» (EUSAIR Forum: EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region), το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Δημοκρατία, θα πραγματοποιηθεί στις...
11 και 12 Μαΐου 2017, στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα,
1) στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων υποδέχεται τους συντελεστές της Επιχειρηματικότητας της Μακροπεριφέρειας στην Πόλη των Ιωαννίνων, με μια ιδιαίτερη Εκδήλωση Υποδοχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Du Lac – Congress Center, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 20:45, με θέμα: «Το επιχειρείν του χτες και του σήμερα, στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο».
2) Την Πέμπτη 11 Μαΐου από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:00 το απόγευμα, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων διοργανώνει την Ειδική Εκδήλωση του Φόρουμ Επιχειρηματικών Συναντήσεων «B2B @ EUSAIR Forum 2017», σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Enterprise Europe Network. Στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις θα συμμετάσχουν 222 Επιχειρήσεις και Οργανισμοί από 12 χώρες, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν 401 συναντήσεις. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι η Ελλάδα, η Αλβανία, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η Κροατία, η Ιταλία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Σλοβενία. Οι συμμετέχοντες αποτελούνται από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Επιμελητήρια και Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς Επιχειρηματικούς Οργανισμούς.
3) Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συνεργάστηκε στενά με τα δύο Ελληνικά Υπουργεία, δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και υποστήριξε στο μέτρο της αρμοδιότητάς του και των δυνάμεών του, την όλη διοργάνωση του διήμερου Φόρουμ, επειδή πιστεύει και συντάσσεται τόσο με τις Εθνικές όσο και με τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις στην ανάπτυξη της Επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μακροπεριφέρειας της Αδριατικής και του Ιονίου.
4) Τέλος, την Παρασκευή 12 Μαΐου το απόγευμα, φιλοξενεί την Εθνική Συνάντηση του Ελληνικού Υποδικτύου του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network, το οποίο έχει ιδρυθεί από το 2008 και είναι το μεγαλύτερο Διεθνές Δίκτυο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στον κόσμο. Το Δίκτυο έχει ενεργό ρόλο στο οικοσύστημα Περιφερειακής Επιχειρηματικής υποστήριξης και είναι αναγνωρισμένο για τη μακροχρόνια εμπειρία του στην παροχή διασυνοριακών και διεθνών υπηρεσιών προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Αποστολή του δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων, σε θέματα ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας. Το δίκτυο παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, λειτουργώντας ως one-stop-shop για την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και ζήτηση επιχειρηματικών συνεργασιών, Μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, εκπροσώπηση σε διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις, Νέες πολιτικές και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Επιχειρησιακό σχεδιασμό και διαχείριση της καινοτομίας, Διαβούλευση σχετικά με νέες πολιτικές για τις επιχειρήσεις και πολλά άλλα.