Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ποιοι “παίζουν” για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Γιάννενα - Όλα τα ονόματα

Στα χέρια του Μητσοτάκη ο κατάλογος - Οι επικρατέστεροι, οι εκπλήξεις, ποιοι μένουν απέξω
Στη ΝΔ ετοιμάζουν τις γαλάζιες λίστες, ώστε να είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι ανά πάσα ώρα για εκλογές. Μπορεί να μη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ωστόσο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν έντονες ζυμώσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων ανά την Ελλάδα.
Έντονο είναι το «παρασκήνιο» για τις 7 θέσεις του γαλάζιου ψηφοδελτίου στα Γιάννενα. Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται και σύμφωνα με...
όλες τις πληροφορίες βρίσκονται ήδη στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων βουλευτών Ιωαννίνων !!!

Την αποφασιστικότητα του πρόεδρου της ΝΔ να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και μεγάλες ανατροπές στο εσωτερικό του κόμματος, εκφράζουν στενοί συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το μήνυμα που εκπέμπεται από την ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει πίσω ακόμα και αν χρειαστεί να αποτυπώσει τη δυσαρέσκειά του αποκλείοντας από τα γαλάζια ψηφοδέλτια παλαιά ονόματα και κατ΄ επάγγελμα υποψήφιους. Παράλληλα διαμηνύει πως δε πρόκειται να ανεχτεί προσωπικές φιλοδοξίες, στρατηγικές και επιλογές που θα πηγαίνουν κόντρα στη ρώτα που ο ίδιος χαράζει.
Η ηγετική ομάδα της Πειραιώς είναι σε επαφή με στελέχη από όλη την Ελλάδα ενώ δεν αποκλείεται κάποια πρόσωπα να προέρχονται και από άλλους χώρους. Έχει ξεκαθαριστεί πως οι επαγγελματίες πολιτευτές θα κοπούν βάζοντας ασυμβίβαστο μεταξύ των υποψήφιων και όσων αξιοποιηθούν μετά στην κρατική μηχανή.
Εν τω μεταξύ συναντήσεις με διάφορα στελέχη κάνουν ο σύμβουλος του προέδρου Θανάσης Νέζης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γρηγόρης Δημητριάδης που εδρεύει στο πολιτικό γραφείο του Μητσοτάκη στην Ευφρονίου στο Παγκράτι.

Οι θέσεις που “χηρεύουν”
► Οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων είναι εφτά (7) και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιοι (με λίστα) οι: Τασούλας Κώστας, Καλογιάννης Σταύρος, Καραμπίνας Γιάννης, Τύρου-Ούζα Νατάσσα, Λαζάνης Χάρης, Νταλαμάγκας Γιώργος και Τσολάκη Μαρία.
► Από αυτούς τους εφτά (7) ως “σίγουρος” φέρεται μόνο ο νυν βουλευτής Κ. Τασούλας με τις υπόλοιπες έξι (6) θέσεις του ψηφοδελτίου να “χηρεύουν” ή αν όχι όλες, οι περισσότερες. Όπως αναφέρουν κύκλοι της Πειραιώς, η ανανέωση θα είναι ριζική και σε ιδέες και σε πρόσωπα. Όλα δείχνουν ότι “το παλεύει” ο Γιάννης Καραμπίνας, ενώ μένει εκτός ο Στ. Καλογιάννης ο οποίος ελπίζει να …οδεύσει για υποψήφιος δήμαρχος. Εκτός εάν βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροποποίηση του Καλλικράτη, πέραν της απλής αναλογικής, κόψει όποιον έχει δύο θητείες και αναγκάσει τον Καχριμάνη να κατηφορίσει κατά “Δήμο Ιωαννιτών” μεριά...  
Πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αφού όποτε και να γίνουν εκλογές το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έρθει πρώτο και, ως εκ τούτου, θα εκλέξει πολλούς βουλευτές. Έτσι η ΝΔ εάν έρθει πρώτο κόμμα όπως όλα δείχνουν, τότε στο Νομό Ιωαννίνων θα εκλέξει από 2–4 βουλευτές. Έτσι το ενδιαφέρον αυξάνεται καθώς πολλοί και πολλές βλέπουν ευκαιρία εκλογής. Στο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν 5 άνδρες και 2 γυναίκες.Οι άνδρες πιθανοί υποψήφιοι βουλευτέςΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

πιθανότητα

Πολιτική ταξινόμηση

Δραστηριότητα

Πολιτικές παρατηρήσεις
1
  
Τασούλας Κώστας

99%  
Εν ενεργεία βουλευτήςΒουλευτής - Υφυπουργός - Υπουργός
Ως εν ενεργεία βουλευτής έχει σίγουρη θέση στο ψηφοδέλτιο. Ήταν σκληρά με Μεϊμαράκη. Δεν άσκησε σχεδόν καθόλου δικηγορία, από μικρός τοποθετημένος σε πολιτικές θέσεις. Από 22 ετών μέχρι το 1990 ιδιαίτερος γραμματέας του Αβέρωφ, από το 1990-1993 πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.),  το 1994 δήμαρχος Κηφισιάς, μετά τη λήξη της θητείας του εκλέγεται βουλευτής μέχρι σήμερα. Έχει ισχυρές ελπίδες επανεκλογής, παρότι είναι ήδη στο 18ο χρόνο της Βουλευτικής του θητείας. Οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμώνται ως περιορισμένες και στην πιθανή επανεκλογή του αξιοποιήσιμος, αλλά ίσως περιορίσει την προσδοκία σε αντιπροεδρία της Βουλής.

  

2
  
Αμυράς Γιώργος
99% ;;;Εν ενεργεία βουλευτής Βουλευτής Β΄ Αθηνών με το "ΠΟΤΑΜΙ"
Ως εν ενεργεία βουλευτής έχει σίγουρη θέση στο ψηφοδέλτιο, εάν και εφόσον πάει στη ΝΔ και στο Νομό Ιωαννίνων, αντί της Β΄ Αθηνών. Δημοσιογράφος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στο “ΠΟΤΑΜΙ”. Ήταν το 2014 υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ (7ος επί 42 υποψηφίων με 127.000 σταυρούς). Στις δημοτικές εκλογές του 2010, ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων (πήρε 7,4%). Κατάγεται από το Εκκλησοχώρι του Δήμου Ζίτσας. Σηματοδοτεί σαφώς τη διεύρυνση, έχει αναγνωρισιμότητα και αποδοχή στις νεαρές ηλικίες. Με ισχυρή πρόσβαση στους ετεροδημότες, εκλόγιμος και αξιοποιήσιμος.


3

 Σιαράβας Κώστας
80%  
Νέος στην πολιτική  
Αντιπεριφερειάρχης
Προερχόμενος από τον αριστερότερα της ΝΔ χώρο 58 ετών, διευθυντής του ΙΚΑ και Αντιπεριφερειάρχης, κατάφερε να εκλεγεί στην 3η θέση ως περιφερειακός σύμβουλος. Συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ σηματοδοτεί διεύρυνση. Ισχυρή προσωπικότητα με πολλούς φίλους και μεγάλη διοικητική εμπειρία. Ευρύτατη κατανομή των ψήφων του. Χωρίς αντιπαλότητες, γνωρίζει να μαζεύει ψήφους. Είναι νέο αίμα και αρκετά εκλόγιμος. Θεωρείται πως έχει την εύνοια του Αλ. Καχριμάνη. Επιθυμεί να είναι υποψήφιος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Εκφράζει το νέο.

  
4

Φούσας Στέφανος
80%


  
Νέος πολιτικά - Παλαιά πολιτική οικογένειαΠρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
Εκ Πωγωνίου πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με πλούσιο βιογραφικό και κοινωνικό έργο. Είναι ο μικρότερος (εκ των τεσσάρων) αδερφός του πρώην βουλευτή και υπουργού Αντώνη Φούσα. Γυρίζει  το Νομό, δημιουργώντας σχέσεις. Με ισχυρή ομάδα στελεχών και ισχυρή βάση ψηφοφόρων, ατομικά και από φίλους της οικογένειας. Άριστες σχέσεις με τους ετεροδημότες. Αν δεν ασχοληθεί τώρα, δύσκολα θα του ξαναδοθεί η ευκαιρία. Επιθυμεί να είναι υποψήφιος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι υποψήφιος βουλευτής.
5
  

Σισμανίδης Σωκράτης

60%
Νέος στην πολιτική


   

Πολιτική Επιτροπή ΝΔ
Εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές και ο μόνος Γιαννιώτης που εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, με στενότατη σχέση με το επιτελείο της ΝΔ. Κομματικά αν και “είναι επιφορτισμένος” με την διατήρηση της ισορροπίας στο Νομό μεταξύ των Μητσοτακικών και της “Μεϊμαρακικής πλειοψηφίας” της ΝΟΔΕ, ασταθής, “τραβάει συχνά έξω την ουρά του”. Πλεονέκτημα του 46χρονου καρδιοχειρουργού στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, είναι η στενή προσωπική του σχέση με τον Κυριάκο και το ποντιακό στοιχείο του Νομού. Θα τον βοηθήσει η ιδιότητά του στο Νοσοκομείο και ίσως ο Μητσοτακικός πυρήνας. Χωρίς αντιπάθειες, με ώριμο πολιτικό λόγο και καθαρές πολιτικές θέσεις. Μειονέκτημα η μικρή αναγνωρισιμότητα, η απειρία και οργανωτικές ατέλειες. Θέλει και δε θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής. Εφόσον αποφασίσει υποψηφιότητα, έχει μάλλον σίγουρη θέση στο ψηφοδέλτιο. Εκφράζει το νέο.

6
 Γκόντας Νίκος
40% +


Νέος στην πολιτική


πρ. Δήμαρχος - πρ. Πρόεδρος ΠΕΔ
Μάλλον διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Δεν το δήλωσε, ούτε το απέκλεισε, ενώ η Πειραιώς θα το ήθελε. Εάν αποφασίσει, θεωρείται σχεδόν βέβαιος. Με εξαιρετική αναγνωρισιμότητα, ασκεί μάχιμη δικηγορία, ενώ έχει σημαντικό αριθμό πολιτικών φίλων και συνεργατών σε όλο το Νομό. 58 ετών με δύο θητείες ως δήμαρχος Ιωαννιτών που θεωρούνται επιτυχημένες, με έργα. Άτομο κύρους με ιδιαίτερα συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Έχει πολλές πιθανότητες συμμετοχής.


7
 Δαρδαμάνης Κώστας
40% 


Νέος στην πολιτική


Τομεάρχης ΝΟΔΕ
Τραπεζικό στέλεχος με καλές σπουδές στα οικονομικά και ως μηχανικός. Από την αρχή με το Μητσοτάκη. Τομεάρχης Οικονομίας στη ΝΟΔΕ με καλές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Με “δεμένο” πολιτικό λόγο και επιχειρήματα, χαρακτηρίζεται ως προσηνής και φιλικός. Ανήκει στα ικανά νέα πολιτικά στελέχη (32 ετών). Έχει πιθανότητες συμμετοχής. Εκφράζει το νέο.


8

Κωνσταντόπουλος Σπύρος
40% 


Νέος στην πολιτική


Τομεάρχης ΝΟΔΕ - Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ - Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων εκλέχτηκε σε πολύ καλή σειρά Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων. Αναγνώρισή του ότι τον προτίμησαν για πρόεδρο οι δήμαρχοι και οι πρώην δήμαρχοι του Νομού. Για δεύτερη θητεία τομεάρχης υποδομών της ΝΔ, μάχιμος πολιτικός μηχανικός με σοβαρές σπουδές και συγκροτημένο πολιτικά λόγο. Πολλές φορές σε τηλεοπτικές συζητήσεις “έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά” για την τοπική ΝΟΔΕ. Με ισχυρή οικογενειακή παράδοση “στρατιωτών” στη ΝΔ, έχει ψήφους, μιλάει “ζυγισμένα” και σηματοδοτεί το νέο. Ο 39χρονος διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, έχει πιθανότητες συμμετοχής που θα αυξηθούν εάν τελικά δε συμμετάσχει ο Νίκος Γκόντας. Εκφράζει το νέο.


9
 Μιχάλης Στέφανος
40% 


Νέος στην πολιτική


Αντιδήμαρχος - ΕΠΣΗΠ - ΕΛΜΕ -Τομεάρχης ΝΟΔΕ
Αντιδήμαρχος Ζίτσας, στο ΔΣ της ΕΠΣΗΠ και της ΕΛΜΕ. Αεικίνητος, με κοινωνική διεισδυτικότητα. Από την αρχή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τομεάρχης Τουρισμού στη ΝΟΔΕ. “Καλύπτει” την ορφανή από υποψήφιους περιοχή του Δήμου Ζίτσας. Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις. Ανήκει στο νέο αίμα. Επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Έχει πιθανότητες συμμετοχής. Εκφράζει το νέο.

  
10
 Κολόκας Παντελής40% -

  
Ήταν ξανά υποψήφιος με λίστα

  

Αντιδήμαρχος
Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης, είναι Αντιδήμαρχος. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τη νεοσύστατη παράταξή του συνεργάστηκε με το ψηφοδέλτιο του Θωμά Μπέγκα και αυτό συντηρεί σημαντική κόντρα με τα στελέχη του ψηφοδελτίου Γκόντα. Παλιός πρωταθλητής του στίβου, επιθυμεί υποψηφιότητα. Προσπαθεί να εξασφαλίσει θέση, αρκεί να ξεπεραστούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις. Θα είναι καλή παρουσία, έχει ικανότητες και ψήφους. Έχει πιθανότητες συμμετοχής. Εκφράζει το νέο.

  
11
 Καραμπίνας Γιάννης
40% -Ήταν ξανά υποψήφιος με σταυρόΑντιπεριφερειάρχης
Αντιπεριφερειάρχης, κυνηγάει το σταυρό, ήταν πρώτος περιφερειακός σύμβουλος. Κινητικός, κοινωνικός και μεθοδικός. Καλές δημόσιες εμφανίσεις και πολιτικός λόγος. Γυμναστής 59 ετών, καλές σχέσεις με συλλόγους. Της κλασικής πολιτικής σχολής. Εσωκομματικά ήταν καθαρά με Μεϊμαράκη, χωρίς ουσιαστικές σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Μειονέκτημα η συχνή όξυνση με συναδέλφους του, επεκτείνει τα σχόλιά του πέραν του δέοντος. Ήταν 3ος σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές. Επιθυμεί θέση στο ψηφοδέλτιο, ίσως την πάρει.

  
12
Γεωργόπουλος Λάμπρος35%

  
Νέος στην πολιτική

  
Πρόεδρος Νοσοκομείου
Με καλές σπουδές, νέος, διετέλεσε Διοικητής στο Χατζηκώστα με καλές κριτικές, κοντά στην Άννα Ασημακοπούλου. Όψιμο μέλος της ΝΔ. Επελέγη από την ΝΔ στα προς αξιοποίηση στελέχη. Με εξαιρετικές σπουδές, φιλικός προσηνής, από τη θέση του Διοικητή εξυπηρέτησε κόσμο. Αντιπροσωπεύει το νέο, με καλό δημόσιο λόγο, έχει δυνατότητες. Ίσως δεν επιθυμεί τόσο τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, όσο ενδεχόμενη αξιοποίησή του. Έχει πιθανότητες συμμετοχής. Εκφράζει το νέο.
  

13
 Καλογιάννης Σταύρος
30%

  

Παλαιός πολιτικάΒουλευτής - Υφυπουργός - Υπουργός
Με πατέρα, πεθερό και θείο βουλευτή και αδερφή Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου. Βουλευτής από το 2000. Αρνητικό ότι αν και υπουργός Περιβάλλοντος δεν έλυσε το Ρυθμιστικό Ιωαννίνων και τα σχετικά πολεοδομικά ζητήματα εντάξεων στο σχέδιο. Έκανε πολιτικό κύκλο μέχρι υπουργός. Εσωκομματικά ήταν καθαρά με Μεϊμαράκη. Βασική πηγή των ψήφων του ο Δήμος Ιωαννιτών. Μάλλον έχει στο νου του τη θέση του υποψήφιου δημάρχου Ιωαννίνων. Τα “παίζει όλα για όλα” για να μην κοπεί και να είναι στο ψηφοδέλτιο. Δύσκολο στην εποχή της ανανέωσης, αλλά δεν αποκλείεται. Θεωρείται παλιός.

14
 Φλούδας Γιώργος
25%Νέος στην πολιτικήΤομεάρχης ΝΟΔΕ - Πρόεδρος Συλλόγου
Πρόεδρος στο Σύλλογο Εργαζομένων του Παν/κού Νοσοκομείου. Τομεάρχης Υγείας της ΝΟΔΕ. Συνδικαλιστής με “τσαμπουκά” και επιμονή που μπορεί να “ταράξει τα νερά”. Άνθρωπος που μιλάει ελεύθερα, απρόβλεπτος, δε χαμπαριάζει. Επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Έχει λιγότερες πιθανότητες συμμετοχής. Εκφράζει το νέο.


15

Λαζάνης Χάρης
5%Ήταν ξανά υποψήφιος με σταυρό πρ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ - διορ. μέλος ΝΟΔΕ
Μάχιμος δικηγόρος 34 ετών. Περιορισμένης εκλογιμότητας, πολιτεύτηκε ανεπιτυχώς (προτελευταίος με 2.692 ψήφους) στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Νομό. Αν και πολιτευτής δέχτηκε διορισμό στη ΝΟΔΕ παραβιάζοντας το ασυμβίβαστο, απομακρύνοντας πιθανότητα υποψηφιότητάς του. Έχει κομματικά ένσημα, “συμπλήρωσε” το ψηφοδέλτιο σε προηγούμενες εκλογές. “Ασταθής” στις πολιτικές του σχέσεις, χάνει σε πολιτική εμπιστοσύνη. Δεν εκφράζει δημόσια την επιθυμία του για συμμετοχή, εκτιμάται ότι υπάρχει. Θεωρείται κομμένος, δύσκολα θα μπει στο ψηφοδέλτιο.


16
Χαραλαμπόπουλος Κώστας
1%

  
  
Τοξικός πολιτικά

  

Πρ. Βουλευτής - πρ. Γ.Γ. Υπουργείου
Ευνοημένος από τη ΝΔ, ασταθής πολιτικά. Ιατρός, βουλευτής προ 25ετίας, ξαναδοκίμασε  ατυχώς το 2012, απέτυχε (3.418 ψήφοι). Πήγε στους ΑΝΕΛ, διευθυντής του Καμμένου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ακολούθησαν “συγκρούσεις” και αποχώρησε. Επέστρεψε στη ΝΔ, αλλά οι “αλά Πάνος Καμμένος” επιθέσεις του κατά της ΝΔ έμειναν στην ιστορία. Κόκκινο πανί για τους τοπικούς νεοδημοκράτες. Αναπαλαίωση. Αν και φέρεται να επιθυμεί σφόδρα να είναι υποψήφιος, εντούτοις ενδεχόμενη συμμετοχή του θεωρείται πως θα απομάκρυνε σειρά σοβαρών στελεχών και ψηφοφόρων και θα μείωνε υπερβολικά τη δύναμη της ΝΔ στο Νομό. Πολιτικά τοξική υποψηφιότητα. Απίθανη η συμμετοχή του.
17
  
Γερασιμίδης Νίκος

1%
Τοξικός πολιτικά

   


Πρόεδρος ΜΚΟ
Καθηγητής, θεωρείται από συναδέλφους του “ευνοημένος” υπηρεσιακά λόγω πολλών αποσπάσεων “εκτός θρανίων”. Αν και κουμπάρος με τη Ντόρα, λογίζεται στους ένθερμους υποστηρικτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. “Κόκκινο πανί" για τους τοπικούς νεοδημοκράτες αλλά και για τον Κυριάκο, του καταλογίζουν πολιτική αγνωμοσύνη. Σε έντονη κόντρα με πλειάδα τοπικών στελεχών της ΝΔ, του καταλογίζουν ότι σε πολιτικές συζητήσεις του εκφράζεται αντιδεοντολογικά. Ο 57χρονος πρώην πολιτευτής θεωρείται χαμηλής εκλογιμότητας και λύση αναπαλαίωσης, ενώ πολιτικά του αποδίδουν έντονο ναρκισσισμό. Ενδεχόμενη συμμετοχή του θα απομάκρυνε σειρά σοβαρών στελεχών και ψηφοφόρων και θα μείωνε σημαντικά τη δύναμη της ΝΔ στο Νομό. Πολιτικά τοξική υποψηφιότητα, όσο και να επιθυμεί ο ίδιος μία θέση στο ψηφοδέλτιο, αυτό θεωρείται απίθανο.

Οι γυναίκες πιθανές υποψήφιοι βουλευτές

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ
πιθανότητα
Πολιτική ταξινόμηση
Δραστηριότητα
Πολιτικές παρατηρήσεις
1
Κεφάλα Μαρία
70%
Νέα στην πολιτική
πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ
Διετέλεσε επιτυχημένη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Νέα στην πολιτική και στην ηλικία (31 ετών), παιδίατρος. Χειρίζεται πολύ καλά τον πολιτικό λόγο, με  ισχυρές πολιτικές φιλίες διάσπαρτες στο Νομό. Εσωκομματικά είχε στηρίξει το Τζιτζικώστα, αλλά πριν το Β΄ γύρο …έγειρε δημόσια προς τον Κυριάκο, με του οποίου το επιτελείο έχει άριστες σχέσεις. Δραστήρια, δεν έχει αρνητικά που να της καταλογίζουν, σηματοδοτεί το νέο και θεωρείται εκλόγιμη. Η ίδια το σκέφτεται, η Πειραιώς την πιέζει. Θεωρείται από τα ισχυρά φαβορί για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, δύσκολα θα αποφύγει την υποψηφιότητα
2
Τσολάκη Μαρία
50%
Ήταν ξανά υποψήφια με λίστα
πρ. Αντινομάρχης
Η νεαρή και μάχιμη δικηγόρος, πρώην Αντινομάρχης ήταν και στις προηγούμενες εκλογές (με λίστα) υποψήφια. Σπλάχνο της ΝΔ με καθαρές θέσεις και δυνατό λόγο. Έχει αρκετούς πολιτικούς φίλους και συμπάθειες, αλλά και την εκτίμηση της Πειραιώς. Ξέρει να δίνει μάχες και να μαζεύει σταυρούς. Όλα δείχνουν ότι επιθυμεί να είναι υποψήφια και δύσκολα θα κοπεί. Έχει πιθανότητες συμμετοχής. Εκφράζει το νέο.
3
Τύρου-Ούζα Νατάσσα
50%
Ήταν ξανά υποψήφια με σταυρό
Αντιπεριφερειάρχης
Αντιπεριφερειάρχης ψηλά σε σταυρούς και ιδιαίτερα δραστήρια. Δυναμική επιχειρηματίας, Με 4.304 σταυρούς στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν θετική έκπληξη. Με πολλές σχέσεις σε όλο το Νομό και στη Βορ. Ήπειρο συγκεντρώνει ψήφους. Διεκδικητική με τσαγανό, εφόσον τελικά προτιμήσει να είναι υποψήφια θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις θέση στο κοινοβούλιο.
4
Τσιάρα Σταυρούλα
30%
Νέα στην πολιτική
Περιφερειακός Σύμβουλος - Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου
Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Πολύ ψηλά σε σταυρούς, δεν θέλησε να γίνει Αντιπεριφερειάρχης. Χαίρει εκτίμησης, δραστήρια, εξαιρετική προσωπικότητα. Και λόγω θέσης έχει ψήφους, εκλόγιμη. Συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο θα το κοσμήσει. Δύσκολα θα πει το ναι σε υποψηφιότητα, δεν αποκλείεται. Εάν δεχτεί, θα είναι υποψήφια. Εκφράζει το νέο.
5
Σιάση Ελένη
20%
Νέα στην πολιτική
Τομεάρχης ΝΟΔΕ
Φιλόλογος και τομεάρχης Παιδείας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Δραστήρια, με πολύ καλό έργο στον τομέα της. Καλή στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις της, δίνει σημαντικό κομμάτι της ενεργητικότητάς της στη ΝΔ. Θεωρείται ότι στήριξε Μπέγκα, στα μείον η αντίδραση της παράταξης Γκόντα. Επιδιώκει να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, δεν θεωρείται εκλόγιμη, θα προσπαθήσει να έχει μια καλή παρουσία με το βλέμμα στο μέλλον. Με μικρές πιθανότητες συμμετοχής, εξαρτάται από τις άλλες θηλυκές υποψηφιότητες. Εκφράζει το νέο.