Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Διανομή καινούργιων παπουτσιών στο Δήμο Ζίτσας

Στο «πλευρό» άπορων οικογενειών με παιδιά συνεχίζει να βρίσκεται ο Δήμος Ζίτσας με δράσεις που ενισχύουν το κοινωνικό του «πρόσωπο».
Μέσω του Κέντρου Κοινότητας, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί», αυτή τη φορά μοίρασε παπούτσια σε 70 παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών. Η δράση υλοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη...
υποστήριξη εταιρείας που προσέφερε τα καινούργια ζευγάρια παπούτσια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (08/05/2017) εκπρόσωποι του «Μαζί για το Παιδί» με τους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ζίτσας υποδέχθηκαν τα παιδιά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στη Δ.Κ. Ελεούσας και τους προσέφεραν από ένα ζευγάρι καλοκαιρινά παπούτσια.
Είχε προηγηθεί από το Κέντρο Κοινότητας η καταγραφή των αναγκών με συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια των παιδιών οικογενειών που διαμένουν στις Τ.Κ. του Δήμου Ζίτσας.
Δωρεά παιδικών παπουτσιών και στο “Άρτος Δράση” 
Σε συνεργασία με το παράρτημα Ιωαννίνων του «Άρτος Δράση», το «Μαζί για το παιδί» μοίρασε επίσης δωρεάν παπούτσια σε δεκάδες παιδιά υποστηριζόμενων οικογενειών.
Τα παιδιά ήρθαν, μετά από πρόσκληση, μαζί με τους γονείς τους και δοκίμασαν τα παπούτσια, ώστε να βρουν το κατάλληλο γι’ αυτά μέγεθος.
Με υπομονή, φροντίδα και καλή διάθεση, ο αρμόδιος του «Μαζί για το παιδί» για τη δράση και οι εθελοντές του Άρτος Δράση, πέτυχαν το στόχο τους ώστε να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι.
Το ταξίδι του «μοιράσματος» των παπουτσιών, ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζεται και φέτος, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια, για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.