Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Στην Πρεμετή η μικτή τετράφωνη χορωδία του Δήμου Κόνιτσας

Η μικτή τετράφωνη χορωδία του Δήμου Κόνιτσας ξεκίνησε από την Κόνιτσα για την Πρεμετή, το μεσημέρι της Κυριακής 28 Μαΐου 2017 με τη συνοδεία του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου και άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συμμετοχή της χορωδίας στο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Πρεμετής 2017.
Πριν την εκδήλωση, η χορωδία...
απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες του 1940-41 και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Κόνιτσας στο μοναδικό οργανωμένο κοιμητήριο προς τιμήν τους στους Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου καθώς και στο υπάρχον μνημείο των πεσόντων στο κενοτάφιο στα στενά της Κλεισούρας. Δυστυχώς, παρά τη συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας του 2009, σχετικά με τη δημιουργία τριών νεκροταφείων για την ταφή των πεσόντων Ελλήνων στον πόλεμο του 1940- 41 στα βουνά της Β. Ηπείρου και της Αλβανίας, ο τελικός στόχος δεν επετεύχθη. 
Στην εκδήλωση η χορωδία του Δήμου Κόνιτσας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιωάννη Γαλίτη παρουσίασε με επιτυχία το πρόγραμμά της με έντεχνα και δημοτικά τραγούδια. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση προγράμματος από χορευτικό του Ελμπασάν και με την ανταλλαγή δώρων και ευχών από τους Δημάρχους, ευελπιστώντας σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων.