Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Διενέργεια σχολικών περιπάτων στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κασσώπης

Η «Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.», στα πλαίσια της ενεργής συμμετοχής της σε δράσεις στήριξης και ανάδειξης των μνημείων της Ηπείρου, αναπτύσσει μια σημαντική πρωτοβουλία, προσφέροντας δωρεάν σχολικές εκδρομές-ξεναγήσεις σε σχολεία της Β’/θμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν αυτόν το μοναδικό...
αρχαιολογικό χώρο.

18 σχολεία της Β’/θμιας Εκπαίδευσης, που συμμετέχουν σε πολιτιστικά προγράμματα συναφή με τα αρχαία θέατρα και από τις τέσσερις Περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου αξιοποίησαν ήδη αυτή την πρωτοβουλία. Έτσι, το διάστημα 28/03/2017-06/04/2017, περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, αφουγκράστηκαν το χώρο και δροσίστηκαν με τα προϊόντα της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Η δράση της φετινής σχολικής χρονιάς θα ολοκληρωθεί με το διαγωνισμό μαθητικών δημιουργιών και τη βράβευση με ψηφιακά προϊόντα των τριών εξ ‘αυτών, που θα αποτυπώνουν μέσα από την ελευθερία της δημιουργίας το βίωμα της επίσκεψης τους, στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης.
Η δράση δεν σταματά εδώ. Θα επαναληφθεί την επόμενη σχολική χρονιά, το Φθινόπωρο, καθώς και την Άνοιξη του 2018, με τη συμμετοχή - ελπίζουμε - ακόμη περισσότερων σχολείων. Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να εκδηλώσουν όλα τα σχολεία Β’/θμιας εκπαίδευσης που ανήκουν στην Περιφέρεια Ηπείρου.