Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Έκθεση ζωγραφικής των Ευάγγελου Κουμπή και Περικλή Μπαλάφα

Έκθεση ζωγραφικής των Ευάγγελου Κουμπή και Περικλή Μπαλάφα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών από την Τετάρτη 17 έως τη Δευτέρα 29 Μαΐου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, θα γίνουν τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, και θα λειτουργεί καθημερινά από...
τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Ο Ευάγγελος Κουμπής γεννήθηκε στο Κανάλι Πρέβεζας το 1951, πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου, όπου εξακολουθεί να είναι δημότης, και διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι αντιστράτηγος ε.α. και υπηρέτησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το ενδιαφέρον και η αγάπη του για την τέχνη εκδηλώθηκε από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια. Το 2004 έλαβε σειρά μαθημάτων ζωγραφικής και ιστορίας τέχνης στο University of South Florida και έκτοτε παρακολούθησε πολλά σεμινάρια ζωγραφικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα ανέπτυξε ιδιαίτερη διάθεση μελέτης-έρευνας και πειραματίζεται με νέες τεχνικές και σύγχρονους τρόπους έκφρασης.
Πραγματοποίησε τρεις ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας και μέλος συλλόγων του εξωτερικού.



Ο Περικλης Μπαλάφας γεννήθηκε στη Λάλιζα Ιωαννίνων το 1948, όπου πέρασε τα πρώτα μαθητικά του χρόνια. Εκεί από ένα φωτισμένο δάσκαλο γνώρισε τη ζωγραφική, τον μάγεψε και της δόθηκε για πάντα. Κατόπιν εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και δραστηριοποιείται.
Στα πρώτα γυμνασιακά τoυ χρόνια ήρθε σε επαφή με τους αγιογράφους της Εγνατίας. Κατόπιν φοίτησε στη Σχολή Θεάτρου και ασχολήθηκε με την σκηνογραφία. Από το 1974 διατηρεί εργαστήρι ζωγραφικής, θέτοντας έτσι την τέχνη σε επαγγελματική βάση για 40 περίπου χρόνια.
Πραγματοποίησε πολλές ατομικές και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και στο εξωτερικό. Έργα του (φιλοτέχνησε πάνω από 3.000 με ποικίλη θεματογραφία) κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. 
Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος το 1984. Έχει διατελέσει πρόεδρος για αρκετές θητείες και εξακολουθεί και κατά την παρούσα περίοδο. Είναι επίσης μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.