Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Επιστολή Δήμου Ιωαννιτών και Συλλόγου Γονέων για τις κεραίες

Κοινή επιστολή προς τους Βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων έστειλε ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων αναφορικά με την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία.
 Η επιστολή αναφέρει:...

"Προς τους Βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων
Ανοιχτή Επιστολή
1) του Δήμου Ιωαννιτών,
2) του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων
 Αξιότιμοι κ.κ.Βουλευτές,
 Όπως σας είναι γνωστό, το ζήτημα της τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε ευαίσθητους χώρους, όπως σχολεία, νοσοκομεία κλπ, ταλανίζει ιδιαίτερα την πόλη μας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της τοποθέτησης κεραίας δίπλα ακριβώς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ενώ σχεδόν καθημερινά ξεφυτρώνουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε διάφορα σημεία της πόλης, αποτελώντας μεγάλη πηγή κινδύνου για όλους, λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι εν λόγω σταθμοί κινητής τηλεφωνίας.
 Ωστόσο, λόγω της σχεδόν πάγιας νομολογίας των Δικαστηρίων, που επιτρέπουν την τοποθέτηση τέτοιου είδους κεραιών δίπλα σε τόσο ευαίσθητους χώρους, και με δεδομένο ότι το ζήτημα αυτό μας αφορά όλους και ιδίως την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας, η μόνη ρεαλιστική και δραστική λύση είναι αυτή της αλλαγής του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης τόσο της αδειοδότησης, όσο και του καθορισμού των αποστάσεων των εν λόγω κεραιών από ευαίσθητους χώρους.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε σε συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε τα ανωτέρω καίρια ζητήματα και να καταλήξουμε από κοινού στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν."