Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Συλλυπητήρια κομματικών φορέων της Ν.Δ. και παρατάξεων για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Με ανακοινώσεις τους και η ΝΟΔΕ ΝΔ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Δήμου Ζίτσας, ο Τομεάρχης ΝΔ Άρτας Βασ. Ντάνης και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:...

Η  ΔΗΜ.Τ.Ο. Δήμου Ζίτσας
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μία μεγάλη ηγετική προσωπικότητα του τόπου με καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του πολιτικού και δημόσιου βίου της χώρας. Έφυγε δικαιωμένος.
Ταύτισε τη ζωή του και την πολιτική του διαδρομή με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Υπηρέτησε πιστά την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τις αρχές τις οποίες πίστευε. Συνέβαλλε στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας, τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής της πορείας. Πολέμιος του λαϊκισμού, αγωνίστηκε για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.
Με το θάνατό του κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.
Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Δήμου Ζίτσας της Ν.Δ. απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

H ΝΟΔΕ ΝΔ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Έφυγε  σήμερα  ο  τελευταίος  Μεγάλος  της Πολιτικής , ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Μια σπουδαία προσωπικότητα στη σύγχρονη  Ιστορία  της  Πατρίδας που  υπηρέτησε  την  αλήθεια, τη  δημοκρατία, την  ελευθερία.
Ένας Ηγέτης βαθιά  Δημοκρατικός και ένας πολιτικός με Ήθος, που  έγκαιρα  συνέλαβε  ιδέες, μπροστά  από  την  εποχή  του.

O Τομεάρχης Άρτας Βασ. Ντάνης
Δήλωση του Τομεάρχη Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασιλείου Ι. Ντάνη για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:
«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν από τους τελευταίους μεγάλους οραματιστές πολιτικούς του τόπου μας, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία και γνήσιος ευπατρίδης υπηρέτησε σε ανώτατα αξιώματα της Ελλάδας με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η πολιτική του διαδρομή αποτελεί πραγματική παρακαταθήκη άσκησης της πολιτικής εξουσίας».

H ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  
Η Ελλάδα αποχαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη  τον τελευταίο επιφανή πολιτικό της, ο οποίος επί έξι σχεδόν δεκαετίες    υπηρέτησε την χώρα από τον χώρο της πολιτικής,  συνδέοντας το όνομά του με την πορεία της σε δύσκολες περιόδους  γι αυτή .Σε εποχές που η χώρα έβγαινε από τα αποκαΐδια του Β παγκοσμίου πολέμου και στη συνέχεια από έναν εμφύλιο σπαραγμό, συμμετέχοντας ο ίδιος στην αναστήλωση της,  από τα διάφορα μετερίζια που βρέθηκε.
Η Ήπειρος ολόκληρη και η πόλη μας ιδιαίτερα αποχαιρετά έναν σπουδαίο φίλο, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με μία από τις σπουδαιότερες παρεμβάσεις, που την έφεραν πιο κοντά στην Ευρώπη, κάνοντας πράξη την άρση της απομόνωσης. Ήταν εκείνος, που πρώτος συνέλαβε και σχεδίασε την ιδέα  της δημιουργίας του μεγάλου διεθνή δρόμου, την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ,  «κλέβοντάς» την στην κυριολεξία από άλλες γειτονικές χώρες, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.
Η πόλη μας τίμησε τον μεγάλο αυτό πολιτικό, απονέμοντας του ύψιστη τιμή, τόσο   στον ίδιο όσο και για τον αείμνηστο πατέρα του Κυριάκο,  ο οποίος πολέμησε για την απελευθέρωση της πόλης μας το 1913,επικεφαλής του περιβόητου συντάγματος Κρητών.
Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ  κ. Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί σύμβουλοι,   εκφράζουν τα θερμά  συλλυπητήρια στα παιδιά του στα εγγόνια του και σε  όλους τους συγγενείς  του ενώ αντιπροσωπεία δημοτικών της συμβούλων θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης, που θα σκεπάσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
                 
Ήδη ανακοίνωση εξέδωσαν ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κ. Τασούλας και η ΔΗΜΤΟ ΝΔ Δήμου Ιωαννιτών (προηγούμενες αναρτήσεις)