Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό

Το Project PRESS του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) σε συνεργασία με το Παράτημα Ιωαννίνων διοργανώνουν και παρουσιάζουν ανοικτό προς το κοινό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό, με τίτλο «Εκεί που τελειώνει η θάλασσα…». 
Η προβολή θα λάβει χώρα την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στον...
Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την παρουσία των προσφύγων στην Ελλάδα και να αναδείξει μέσω της τέχνης πτυχές του κρίσιμου προσφυγικού ζητήματος τόσο στην πατρίδα μας όσο και ευρύτερα στον κόσμο. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευγενική συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, της Διεθνής Αμνηστίας και των Γιατρών του Κόσμου που παραχώρησαν διάφορα ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους, καθώς και εκπαιδευτικό και ενημερωτικό έντυπο υλικό.
Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, τις πρωινές ώρες (9.00-13.00) θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες προσαρμοσμένες κυλιόμενες προβολές μέρους του κινηματογραφικού υλικού σε σχολικές μονάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Το απόγευμα (19.00-21.30) θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή προς το ευρύτερο κοινό προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί αρχικά η πρωτοβουλία PRESS του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ θα παρέμβει, με ομιλία του, ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Στάθης Παπασταθόπουλος. Η ομιλία του θα έχει ως τίτλο: Προσφυγικό Πρόβλημα και Αναπαράσταση: ένα Πεδίο Μάχης. Κατόπιν θα προβληθούν 12 ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.
Το Φεστιβάλ ανήκει στη σειρά δράσεων της πρωτοβουλίας Project Press του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που υλοποιούνται τον τελευταίο χρόνο με επιτυχία ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων και παρεμβάσεων υποστήριξης για τους πρόσφυγες με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα καθώς και της εκπαιδευτικής ενδυνάμωσης παιδιών και ενηλίκων προσφύγων που διαμένουν στην Ελλάδα (δείτε περισσότερα http://www.press-eap.net/).
Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παράρτημα Ιωαννίνων, Δευτέρα ως Παρασκευή, 8:30 – 16:30, στο τηλ. 26510-09129 ή στο email ipeiros@eap.gr.